•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

 • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

 • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

 •  

 •  

 •  

Cum devin Auto-Entrepreneur?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Incepand din data de 1 Ianuarie 2009, statul francez a creat o noua procedura de dezvoltare a unei noi afaceri, Auto-Entrenreneur. Acest nou sistem economic a fost adoptat de Franta, pentru a putea moderniza economia tarii si pentru a putea oferi noilor antreprenori posibilitatea de a-si incerca o noua idee de afaceri intr-un mod mult mai usor.

Prin inceperea unei activitati ca Auto Entrepreneur, se reduc foarte multe proceduri birocratice.

Pragurile legale, pana la care se poate functiona sub acest statut:

Auto-Entrepreneur cu activitate de vanzare - pragul maxim este de 80.300Euro 

Auto-Entrepreneur cu activitate profesionala sau prestari servicii - pragul maxim este de 32.100Euro

Impozitul pe venit pe care trebuie sa il plateasca cei care practica activitati de Comert, Libere si Servicii: 13%, 20,5% si 23%

Cine poate sa devina Auto-Entrepreneur?

Orice persoana care a implinit varsta de 18 ani si doreste sa isi inceapa o activitate pe cont propriu, dar si persoanele care lucreaza deja si vor sa isi rotunjeasca veniturile in timpul liber.-

Cum pot deveni Auto Entrepreneur?

Avantajul de a deveni auto-entrepreneur este ca puteti incepe activitatea a doua zi dupa ce va inregistrati. Site-ul de inregistrare ca auto-entrepreneur recomandat de catre autoritatile franceze este http://www.lautoentrepreneur.fr . Trebuie sa depuneti o simpla cerere online si sa asteptati confirmarea din partea lor. Astfel veti scapa de tona de acte pe care ar trebui sa o depuneti ca sa deveniti Companie cu statut juridic.

Ce beneficii am ca Auto Entrepreneur?

Dupa ce ati devenit Auto Entrepreneur, va trebui sa platiti un impozit pe venit de 13% pentru activitati comerciale, 20.5% pentru activitati liberale si 23% pentru activitati de servicii. Declaratia de impozit poate fi depusa lunar sau trimestrial. Nu se percepe TVA pentru facturare sau alte taxe specifice companiilor. Daca nu aveti venit lunar constant, atunci nu se plateste nimic la stat. Iar daca doriti sa inchideti activitatea, trebuie doar sa completati un formular cu vanzarile facute "Un Livre Cronologique des recettes" sau in cazul altor activitati libere se va completa un formular de achizitii "Livre de achats" si sa completati raportul lunar sau trimestrial online, chiar daca nu ati mai avut activitate.

Pe toata perioada ca Auto Entrepreneur beneficiati de Securite Sociale si de pensie. Daca aveti activitate lunar se va retine din venit pentru plata taxelor catre contributiile sociale, daca nu aveti activitate atunci platile vor fi oprite pana la urmatoarea activitate financiara. Asigurarea medicala "Assurance Maladie" va fi valabila de la primul euro care va intra in cont. Tot pe baza acestui statut puteti sa va faceti si un titre se sejour pe o perioada de 10 ani.

Ce fac in cazul in care sunt si angajat?

Daca sunteti angajat cu carte de munca, va trebui sa va informati superiorii, care vor verifica daca nu exista vreoun conflict de interese intre activitatea Dvs. de Auto-Entrepreneur si locul de munca.

Daca am probleme pe perioada auto entrepreneur-iatului unde pot primi ajutor?

Incepand din anul 1 Ianuarie 2009, puteti consulta site-ul www.lautoentrepreneur.fr sau puteti suna la numarul albastru (Call-Center) 0821 08 60 28 (0,12euro/min). Tot pe site-ul de mai sus puteti sa depuneti lunar sau trimestrial desfasurarea activitatii. -

Pentru ma multe raspunsuri la intrebarile voastre le asteptam pe Forum, mai jos la comenturi sau puteti citi intrebarile in limba Franceza AICI

Sursa: www.lautoentrepreneur.fr

Citit 23787 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Martie 2014 03:16

9 comentarii

 • Link la comentariu IOHAN Duminică, 07 Februarie 2016 18:47 postat de IOHAN

  Bors Maria.Din cate stiu eu ai obligatia de a declara(lunar sau trimestrial)venitul realizat chiar daca e 0 zero.in cazul in care continui sa declari 0 ti se inchide "retrage"autorizatia automat dupa 2 ani.intre acest timp, daca vrei sa scapi"completezi un formular in acest scop.succes

 • Link la comentariu BORS MARIA Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 20:46 postat de BORS MARIA

  Eu mi-am facut aceste acte de Autoprenor am platit doar primul semestru de 80 E dupa care m-am retras adica nu mai am posibilitate sa merg inainte.Eu nu mai locuisc in Franta si asi dori sa stiu daca se inchide de la sine ca sa nu am probleme pe viitor...va multumesc!

 • Link la comentariu george Vineri, 22 Martie 2013 13:26 postat de george

  pot face firma daca am permis cat b c e si unde sa am duc si cat costa toata teaba asta

 • Link la comentariu mirel Joi, 03 Ianuarie 2013 21:06 postat de mirel

  buna, as vrea si eu sa deschid o firma ca autoantreprenor, dar nu am diploma in meserie, daca cineva si a facut firma si nu a avut calificare, m ar ajuta un sfat. mersi

 • Link la comentariu peter Miercuri, 13 Iunie 2012 20:22 postat de peter

  de exemplu ca sofer categoria b,c,e, la ce categorie te intregistrezi ca autoentrepreneur?
  merci
  am citit dar nu am aprofundat din necunostinta de cauza, ca daca ai 4 tromestre (un an si un trimestru?)te califici pentru pensie, minima cred, normal daca ai si anii de pensie, sau am eu vise...ca ar fi misto si prea frumos...cei care se pricep pot sa se pronunte la asta? multumesc

 • Link la comentariu peter Marți, 15 Mai 2012 23:29 postat de peter

  ma informatia e buna, am citit si eu pe site ul oficial. acum tu dumitre daca ai fost prin astea e bine, acum se stie si partea a doua, deci e bine si buna idea ca sa te poti stabili cu acte in Franta.
  va multumesc la toti si sa ne vedem in curind.

 • Link la comentariu verdes romulus Duminică, 06 Mai 2012 21:13 postat de verdes romulus

  am creat o entrepriza in FRANTA si caut de munca in domeniul PLACO. poate cineva sa ma ajute in acest sens?va multumesc

 • Link la comentariu Nicoleta Vineri, 04 Mai 2012 17:19 postat de Nicoleta

  Ma puteti ajuta si pe mine cu raspunsul la cateva intrebari?
  1.Cetatean roman fiind, fara titlu de sejur, pot face demersurile astfel incat sa obtin statutul de auto antreprenor?
  2. Daca da, ce costuri initiale si ulterioare implica acest lucru?
  3. Cat timp dureaza de la demararea procedurii pana obtin toate actele, adica pana in momentul in care se poate incepe desfasurarea activitatii?
  Va multumesc!

 • Link la comentariu cernat dumitru Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 22:14 postat de cernat dumitru

  daca va inscrieti doar online ca auto entrepreneour,totul este egal cu zero. trebuie mers la chambre de metiers pentru a ti recunoaste calificarea, dupa care trebuie mers la prefectura pentru titlul de sejur. numai dupa obtinerea recipisei si inmatricularii ca auto entrepreneur la camera de artizani poti incepe lucrul.
  nu mai da informatii eronate.

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top