•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

 • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

 • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

 •  

 •  

 •  

ACERF - Asociația Culturală Educativă Franco-Română

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

ACERF( Asociația Culturală Educativă Franco-Română, a fost fondată la Paris în 2007, ca și asociație non profit legea 1901.

Obiectivul ei principal este : deschiderea și gestionarea de centre educativo-recreative și de grădinițe bilingves franco-române.

La ce activitati extrascolare sa ne inscriem copiii?

Pentru cei dintre dumneavostra, care nu stiti inca la ce activitati sa va inscrieti copiii miercurea dupa amiaza sau sambata, exista la Paris un centru educativ romanesc: Centrul "Sfantul Nicolae", care propune diferite ateliere copiiilor romani din zona pariziana, cum ar fi : limba romana, traditiile si obiceiurile romanesti, dansuri populare, muzica, jocuri educative si iesiri culturale.
Pentru mai multe detalii, puteti consulta pliantul cu activitati si site-ul nostru www.centre-educatif-roumain.fr. Toate activitatile vor incepe miercuri 1 octombrie.
Va asteptam cu drag!
echipa centrului "Sfantul Nicolae"

Pliantul de prezentare il gasiti mai jos...

Ea urmarește în mod special :

 Păstrarea diversității culturale a comunității românești, favorizând în același timp integrarea ei în societatea franceză

 Intărirea legăturii copiilor români ce trăiesc în Franța cu originile lor

 Familiarizarea copiilor români cu cultura și tradițiile românești


In septembrie 2011, ACERF deschide la Paris, primul centru educațional bilingv româno-francez, sub numele de Centrul « Sfântul Nicolae », cu sprijinul Mitropoliei Ortodoxe din Europa Occidentală și Meridională. Este primul centru românesc din Franța în care copiii români din regiunea pariziana pot simți și învăța românește.

El este destinat copiilor români sau bilingvi română-franceză, dar și copiilor francezi ce vor să se familiarizeze cu limba și cultura română.

Autorizat de Ministerul Sportului şi Tineretului din Franța, centrul își desfășoară activitățile miercurea de la 8h30 până la 18h.
Din septembrie 2013, sâmbătă dimineață organizam şi cursuri de limbă și cultură română.

Pentru mai multe informaţii, ne puteți contacta la adresa:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adresa centrului Sfantul Nicolae :

Mercredi: Institut Culturel roumain, 1 rue de l'Exposition, 75007, Paris

Samedi: 9 bis rue Jean de Beauvais, 75005, Paris

Les mercredis: 13h- 18h15
Les samedis: 10h-12h et 14h-16h

Site: http://www.centre-educatif-roumain.fr/

Citit 4625 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 14:12

1 comentariu

 • Link la comentariu Moldovan Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 19:03 postat de Moldovan

  Buna ziua,
  Tinand cont de numarul mare al cadrelor didactice care in Romania intra in restrangere de activitate, as dori sa stiu ce sanse as avea sa obtin un post in Franta ca educatoare intr-o gradinita bilingva; entionez ca am o vechime la catedra de 20 de ani, studii de specialitate (invatatori-educatoare) si diploma de licenta in specializarea romana-franceza.
  M-ar interesa cat mai multe detalii daca se poate.
  Cu respect...

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top