•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Ce fac medicii Romani in industria farmaceutica Franceza?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dupa obtinerea diplomei mele de medicina, in Bucuresti, am decis sa nu parctic in Tara si sa intru in industria farmaceutica, mutandu-ma in Franta. Pe vremuri, se putea intra fara nici un fel de diploma dar azi, datorita inaspririi reglementarilor si legilor, este nevoie de o dubla competenta. Este vorba in general de o dubla competenta in marketing sau management, specifica sanatatii.

Ceea ce am si facut. M-am inscris la un MBA in Paris, in marketing si managementul industriilor farmaceutice. Cu acestea diploma, poti activa in industria farmaceutica, in polul medical sau chiar sa lucrezi in marketing pur.

 

Eu am preferat polul medical pentru ca esti foarte implicat in studiile clinice, ceea ce imi si place foarte mult.

Pentru a face MBA-ul meu, a trebuit sa fac un împrumut de 15 000  euros fiindca scolile care ofera aceste studii sunt destul de scumpe si prestigioase (HEC, ESSEC, ESCP…) si recunoscute. A face un imprumut nu implica doar sa te duci la banca si sa expui gandul tau de cariera. Fara un garant, poti sa-ti iei adio de la imprumut. Eu am avut noroc cu prietenul meu care lucreaza si care imi este garant, altfel cu siguranta n-as fi putut face acest MBA. Asadar daca vreti sa faceti un imprumut pentru studii, garantul este absolut necesar.

Doresc sa mai fac o mica precizare, a fi medic in industria farmaceutica nu inseamna ca devii reprezentant medical al unui medicament. Este o meserie a parte, care aici se numeste "délégué medical". Eu eram (in cursul stagiului meu) medic in cercetarea clinica, meserie care implica dezvoltarea de studii, de strategii in vanzarea medicamentelor din punct de vedere medical; sa faci prezentari reprezentantilor cu tot ceea ce trebuie sa stie despre medicament ; pe baza cercatarilor si a strategiilor pe care le prezint, reprezentantii trebuie sa expuna aceste cunostinte medicilor in spitale. Tu, ca medic, faci reuniuni stintifice, unde aduni alti medici si experti unde se discuta despre ce alte actiuni se pot lua in urma cercetarii pentru avansarea medicinei.

Dupa ce am terminat stagiu si am si absolvit intre timp. Am inceput goana dupa un post propriu-zis. Este ceva mai complicat din cauza crizei dar si pentru ca salariile sunt destul de mari (50.000 – 60.000 euro) pentru un incepator in domeniu. Si industriile farmaceutice prefera sa aiba multi stagiari care sunt platiti foarte putin, dar care fac exact aceeiasi munca sau aproape. Deci trebuie perseverenta si multa vointa.

-

Autor: Alexandra B.

Sursa: eFranta.ro

Citit 7178 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 18:20

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top