Imprimă această pagină

Franta, mai prielnica pentru afaceri decat SUA si Germania - ministru francez

Franta este mai deschisa pentru investitii straine decat SUA sau Germania, a sustinut ministrul francez al Industriei, Arnaud Montebourg, care a indicat, de asemenea, ca Marea Britanie se confrunta cu probleme mai mari decat Franta in ceea ce priveste deficitul bugetar.


Sentimentul anti-francez cu privire la atitudinea tarii fata de investitorii a facut parte dintr-o "campanie negativa" indrepata impotriva tarii care a creat o discrepanta intre modul in care este perceputa Franta si realitate, a spus Montebourg pentru Financial Times, preluata de The Telegraph.

"Este fals sa spui ca Franta nu iubeste economia si nu-si iubeste companiile. Avem o traditie indelungata de a primi in tara noastra companiile straine", a afirmat oficialul, amintind de momentul in care JP Morgan a venit in Franta in 1868.

Comentariile ministrului francez au fost facute in urma unui atac virulent lansat de seful companiei americane Titan, Maurice Taylor, la adresa competitivitatii muncitorilor francezi. Taylor a spus ca acestia primesc salarii mari desi muncesc doar trei ore pe zi.

Montebourg a clasificat comentariile sale drept "ignorante", insistand ca Franta este mai atractiva pentru investitorii straini decat SUA si Germania, iar, in ceea ce priveste deficitul bugetar, tara sa se afla intr-o pozitie mai buna decat unele tari, inclusiv Marea Britanie.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/afaceri/investitii-straine/franta-mai-prielnica-pentru-afaceri-decat-sua-si-germania-ministru-francez-1220796

Citit 3139 ori
Login pentru a posta comentarii