•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Franta si Germania cer Ciprului sa negocieze rapid un plan de salvare

Programul de ajutor international pentru Cipru va trebui sa includa o "supraveghere stransa a dispozitiilor impotriva spalarii banilor si pentru transparenta fiscala", au afirmat luni ministrii de Finante din Franta si Germania, intr-un apel comun, scrie AFP.

Acest program va trebui sa "permita o ajustare financiara, bugetara si structurala semnificativa", subliniaza Pierre Moscovici si Wolfgang Schauble, in comunicatul comun al celor doua ministere de Finante.

"Suntem increzatori ca viitorul guvern va accelera semnificativ ritmul reformelor in favoarea unei cresteri sustenabile si a stabilitatii bugetare si financiare", care sunt in interesul Ciprului si a Zonei Euro in ansamblu", se arata in acest comunicat.

"Salutam rezultatele alegerilor cipriote din 24 februarie, care vor permite formarea unui guvern ce va permite rapid continuarea negocierilor privind programul de asistenta financiara pentru Cipru", adauga Wolfgang Schauble si Pierre Moscovici.

Candidatul dreptei Nicos Anastasiades a castigat duminicat, cu 57,5% din voturi, al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Cipru, care este in pragul falimentului. El s-a angajat imediat sa "restaureze credibilitatea Ciprului" si sa ia "toate masurile nevesare pentru a scoate tara din criza economica".

Ministrii de Finante din Germania si Franta si-au exprimat speranta ca termenii acestui acord ar putea fi incheiati la finele lunii martie.

Un inalt oficial european a afirmat recent pentru AFP ca scadenta din martie va fi dificil de respectat. In opinia acestui oficial, care a preferat sa-si pastreze anonimatul, un acord va fi convenit in lunile urmatoare, si in orice caz inainte de iunie, data la care Ciprul va avea nevoie de injectii de capital pentru a evita intrarea in incetare de plati.

Citeste si alte articole pe:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-14299314-franta-germania-cer-ciprului-negocieze-rapid-plan-salvare-care-trebuie-includa-respectarea-dispozitiilor-impotriva-spalarii-banilor.htm

Citit 2140 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top