•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Zona Euro: Iesirea din recesiune va fi si mai lenta decat se estima initial

Iesirea din recesiune va si mai lenta decat se estima in zona euro, cu o stagnare in primul trimestru din 2013 si apoi un demaraj lent, pana la finele verii, potrivit previziunilor publicate vineri de institutele de statistica din Franta, Germania si Italia, citate de AFP....

Iesirea din recesiune va si mai lenta decat se estima in zona euro, cu o stagnare in primul trimestru din 2013 si apoi un demaraj lent, pana la finele verii, potrivit previziunilor publicate vineri de institutele de statistica din Franta, Germania si Italia, citate de AFP.

Ca si in ultimele previziuni publicate in ianuarie, INSEE, IFO si ISTAT se asteapta ca zona euro sa inregistreze o crestere zero la inceputul anului, dupa un recul de 0,6% din produsul intern brut (PIB) in ultimul trimestru din 2012.

"Cu toate acestea, in primul trimestru din 2013 climatul de afaceri s-a ameliorat usor. Astfel, activitatea in zona euro va progresa in trimestrul doi" cu o crestere de 0,1% si apoi 0,2% in trimestrul trei, spun cele trei institute, intr-un comunicat comun.

Este vorba de o revizuire in scadere: in ianuarie, se miza pe o crestere de 0,2% in trimestrul doi.

Iar usoara crestere va proveni in special dintr-o accelerare a exporturilor, gratie cererii tarilor emergente si a unei cresteri "robuste" in Statele Unite.

Consumul privat "va scadea in primul trimestru inainte de se stabiliza in cel de-al doilea si al treilea gratie reculului inflatiei si a atenuarii efortului de consolidare bugetara, si in ciuda cresterii somajului".

"Scenariul nostru de previziune presupune ca tensiunile financiare din Europa nu se vor agrava. El este inconjurat de mai multe necunoscute, in special legate de evolutia situatiei politice in zona euro", se mai arata in acest comunicat.

Citeste si alte articole pe:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-14563093-zona-euro-iesirea-din-recesiune-mai-lenta-decat-estima-initial.htm

Citit 2248 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top