•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Sase tablouri semnate de Tonitza si Sirato au atins preturi record la o licitatie desfasurata in Franta

Operele a doi dintre pictorii din asa-numitul Grup al celor 4, Nicolae Tonitza si Francisc Sirato, au suscitat interesul participantilor la o licitatie derulata la Moulins sur Allier din Franta. Sase din lucrarile acestora au fost adjudecate cu 109 mii de euro, dublu fata de estimare. ...

Tabloul "Carciumareasa" semnat de Francisc Sirato s-a vandut la pretul de 13.000 de euro, desi estimarea sa era de 2.500 de euro. Acelasi pret s-a obtinut pe "Portret de copii cu palarie" a lui Tonitza, cu 3.000 de euro peste estimare. Lucrarea "Nud in picioare", Tonitza, a fost vanduta cu 22.000 de euro, de trei ori peste estimare, "Trandafir catarator", a aceluiasi pictor, cu 18.000 de euro, fata de o estimare de 8.000 de euro. Tot de la Tonitza s-au vandut "Nud asezat, cu etola rosie", pentru 17.200 euro si "Portret de fetita din profil", pentru care s-au incasat 26.000 de euro. Estimarile initiale erau de 8.000 de euro si, respectiv de, 15.000 de euro. 

Toate lucrarile au apartinut Stefaniei Manoliu, sotia lui Jacques Bereilh, care a fost un apropiat a lui Nicolae Tonitza si care i-a fost si elev. 

Citeste si alte articole pe:  http://incomemagazine.ro/articole/sase-tablouri-semnate-de-tonitza-si-sirato-au-atins-preturi-record-la-o-licitatie-desfasurata-in-franta

Citit 2155 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top