•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Bruxelles-ul cauta solutii pentru a elimina bresele legislative de care profita marile companii pentru a nu-si plati taxele

Comisia Europeana discuta miercuri intr-un mic summit modalitati prin care companii foarte mari precum Google, Microsoft, Amazon, Apple si Starbucks pot fi oprite sa mai profite de bresele din lege pentru a plati taxe mult mai mici, relateaza Reuters. In Franta, Marea Britanie, dar mai ales in SUA, autoritatile se arata foarte nemultumite de...

Comisia Europeana discuta miercuri intr-un mic summit modalitati prin care companii foarte mari precum Google, Microsoft, Amazon, Apple si Starbucks pot fi oprite sa mai profite de bresele din lege pentru a plati taxe mult mai mici, relateaza Reuters. In Franta, Marea Britanie, dar mai ales in SUA, autoritatile se arata foarte nemultumite de faptul ca multinationalele reusesc sa evite plata unor taxe de miliarde de dolari, folosind metode complexe legate mai ales de off-shore-uri.

Summit-ul fusese gandit pe teme de energie. insa subiectul a fost schimbat dupa ce in tari precum Franta, Marea Britanie si SUA se discuta aprins  si se deschid investigatii pe tema companiilor care reusesc sa evite plata unor taxe in aceste tari.

Apple a fost "urecheata" in SUA pentru ca s-ar fi folosit de off-shore-uri si ar fi incheiat cu Irlanda o intelegere speciala care i-a permis sa plateasca taxe cu cateva miliarde mai mici. In plus, in Regatul Unit, Amazon a platit in 2012 taxe de nici 4 milioane dolari, in contextul in care a avut afaceri de peste sase miliarde. La intrebari au fost luate si companii precum Google si Strabucks despre care s-a scris ca platesc taxe uluitor de mici in raport cu veniturile uriase realizate.

Estimarile recente al CE arata ca guvernele din cele 27 de tari pierd in total 1.000 de miliarde euro pe an din cauza tehnicilor sofisticate prin care companiile reusesc sa evite plata taxelor in acele tari.

Mai ales francezii s-au aratat suparati de faptul ca aceste companii din tehnologie fac bani grei, dar platesc taxe jenant de mici. E de asteptat ca presedintele Francois Hollande sa ridice aceasta problema la summit, stiut fiind ca el insista si asupra introducerii unei taxe pe tablete si smartphone-uri.

Summit-ul se va incheia cu o declaratie cu propuneri comune de rezolvare a problemei, insa oficialii europeni admit ca nu se vor schimba rapid lucrurile fiindca multe depind de modificarea legislatiilor nationale, ceea ce nu este usor si va dura mult.

Eversheds, o firma globala de avocatura ce se ocupa de lucruri legate de taxe, spune ca problema este importanta, insa Comisia nu ar trebui sa se chinuie sa o rezolve singura fiindca este nevoie mare de coordonare intre diversele state, fiindca in caz contrar modificarea legilor ar crea si mai multe brese pe care companiile abia asteapta sa le exploateze.

Citeste si alte articole pe:  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-14853524-bruxelles-cauta-solutii-pentru-elimina-bresele-legislative-care-profita-marile-companii-pentru-nu-plati-taxele.htm

Citit 3092 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top