•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Cum afectează criza europeană companiile de asigurări?.

Asiguratorii europeni se află acum sub presiunea mediului economic dificil şi a datoriilor suverane în creştere din ţări precum Grecia, Italia, Spania, Portugalia sau Irlanda de Nord.

 

Ratele foarte scăzute ale dobânzilor pe piaţa financiară şi concurenţa din partea băncilor pentru atragerea de depozite au diminuat semnificativ subscrierile pe clasa asigurărilor de viaţă, în special în Franţa şi în Italia.

În acelaşi timp, cursa pentru investiţia în active conside­rate „sigure" a dus dobânzile la obligaţiunile de stat germane pe 10 ani la 1,5%, distrugând astfel randamentele investiţionale ale asigurătorilor. Spre exemplu, portofoliul investiţional al Lloyd's a adus un plus de numai 1,9% în 2011, faţă de o medie de 3,7% în ultimii patru ani, acesta fiind de altfel motivul pentru care piaţa londoneză a înregistrat cel mai slab rezultat din ultimii 10 ani.

Rezultatele preliminare centralizate de Insurance Europe arată că subscrierile totale ale asigurătorilor europeni au scăzut, pe fondul descreşterii segmentului de asigurări de viaţă, care au constituit 60% din totalul primelor.

De altfel, subscrierile totale înregistrate anul trecut au scăzut uşor, cu 1,5% faţă de 2010. Astfel, primele la nivel de continent au atins 1,09 miliarde euro în 2011, de la 1,1 miliarde euro în 2010.

Un raport al EIOPA-Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări şi Pensii Ocupaţionale arată că solvabilitatea companiilor europene de asigurări este în uşoară depreciere, ca urmare a nivelului scăzut al dobânzilor şi a turbulenţelor înregistrate pe piaţa financiară. Conform raportului, cele mai mari 20 de companii de asigurări sunt într-o stare financiară generală bună, în condiţiile în care rezervele medii de capital sunt la 200% faţă de minimul cerut, însă indicatorii lor de solvabilitate „au început să scadă uşor".

Potrivit EIOPA, eforturile companiilor de a face faţă acestui mediu economic dificil ar putea fi îngreunate de „un eşec al guvernelor de a-şi stabiliza situaţiile fiscale sau o soluţionare distructivă a riscului valutar".

Nu în ultimul rând, companiile de asigurări se află acum în atenţia agenţiilor de rating. Acestea monitorizează evoluţia mediului economic din Europa. Pentru companiile mari, o scădere a ratingurilor în funcţie de ţara unde activează nu ar fi atât de importantă, însă, pentru ceilalţi jucători din piaţă ar însemna o limitare a numărului de potenţiali parteneri de business.

Agenţia de rating AM Best a atribuit deja perspectiva negativă pieţei de asigurări din Europa, ca urmare a crizei care afectează zona euro, şi a măsurilor de austeritate aplicate în mai multe ţări de pe continent, în timp ce celelalte agenţii importante (Standard & Poor's, Moody's si Fitch) au o abordare similară.

„Am luat această decizie deoa­rece nu se întrevede o măsură viabilă pentru ameliorarea crizei în Europa. De asemenea, o posibilă retragere a Greciei din zona monedei unice ar putea afecta şi activele altor ţări", se arată în motivarea măsurii.

Companii importante, precum Generali şi Mapfre, vor avea cel mai mult de suferit în cazul în care Grecia renunţă la euro, din cauză că Italia şi Spania, ţări
foarte îndatorate, vor fi, la rândul lor, ameninţate cu ieşirea din zona monedei unice, a anunţat Fitch.

S&P va schimba metoda de calcul a calificativelor pentru companiile de asigurări, mărind ponderea riscului de ţară. Aceste schimbări se vor aplica pentru toate liniile de asigurări, mai puţin pentru cele asociate creditelor ipotecare şi obligaţiunilor.

Noua procedură va fi modelată după una deja existentă în sistemul bancar, deşi, pentru calculul ratingului, va avea o pondere mai redusă pentru asigurători decât pentru bănci. 

Citeste tot articolul:  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/cum-afecteaza-criza-europeana-companiile-de-asigurari-268721.html

Citit 4598 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top