•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Sisteme de energie alternativa, amplasate pe Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, monument emblematic al capitalei franceze, va produce o parte din energia necesara functionarii sale cu ajutorul instalatiilor eoliene si al panourilor solare.

Primul etaj al turnului Eiffel se afla in plin proces de modernizare, a anuntat presedinele Societe nouvelle de la Tour Eiffel (SNTE), Jean-Bernard Bros. Aceasta societate se ocupa de administrarea turnului Eiffel.

Aflat la 57 metri inaltime, primul etaj este cel mai putin frecventat din turn, aceasta situatie putandu-se schimba cand turistii vor putea pasi pe podeaua transparenta care va fi construita la marginea spatiului creat de cei patru stalpi.

Lucrarile mai prevad amplasarea unor mici instalatii eoliene, a unor panouri solare si recuperarea apelor pluviale, in scopul imbunatatirii performantelor energetice ale turnului cu 30%, a adaugat Jean-Bernard Bros.

Va fi imbunatatit si accesul persoanelor cu mobilitate redusa, acestea urmand sa beneficieze de intreg spatiul, lucru care nu este posibil astazi. Intr-unul din spatiile de la etaj va fi deschisa o sala de conferinte, iar buticurile, muzeul si restaurantul de la etajul al doilea vor fi renovate.

Lucrarile, care se vor termina la sfarsitul anului 2013, nu se vor face cu inchiderea etajului si vor costa 25 milioane de euro.

Turnul Eiffel, construit cu ocazia Expozitiei universale de la Paris din 1889, este unul din cele mai vizitate monumente din lume: in 2011 s-au inregistrat 7,1 milioane de vizitatori, de la trei milioane la inceputul anilor '80.

Sursa: http://www.business24.ro/international/franta/sisteme-de-energie-alternativa-amplasate-pe-turnul-eiffel-1516864

Citit 2159 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top