Imprimă această pagină

Hollande sună mobilizarea împotriva terorismului

Hollande sună mobilizarea împotriva terorismului

Preşedintele francez, François Hollande, a promis duminică "mobilizarea totală a statului în lupta împotriva tuturor ameninţărilor teroriste", după ce i-a primit pe reprezentanţii organizaţiilor evreieşti la o zi după o operaţiune de destructurare a unui grup islamist, relatează AFP. El s-a referit la musulmanii din Franţa afirmând că aceştia nu trebuie să poarte pecetea islamismului radical, scrie Mediafax.

El a subliniat că un "proiect antiterorist va fi supus Parlamentului în cel mai scurt timp", şi va permite "consolidarea instrumentelor pentru o mai bună eficienţă împotriva acestui flagel".

Preşedintele francez a "reiterat intransigenţa puterilor publice în lupta împotriva rasismului şi antisemitismului".

El a anunţat că "locurile de cult vor fi supravegheate mai bine deoarece laicitatea în Franţa, care este un principiu fundamental, obligă statul să protejeze toate cultele".

Hollande a insistat, de asemenea, asupra "refuzului oricărei confuzii". "Musulmanii din Franţa nu trebuie să poarte pecetea islamismului radical. Şi ei sunt victime", a subliniat el.

"Ţara noastră are nevoie de unitate, nu de diviziune. Misiunea mea este de a fi ferm şi capabil să reprezint valorile Republicii", a conchis Hollande.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/hollande-suna-mobilizarea-impotriva-terorismului

Citit 4890 ori