•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Germania, Franta, Italia si Spania vor taxa pe tranzactiile financiare

Germania, Franta, Italia, Spania si alte state europene doresc aplicarea unei taxe pe tranzactiile financiare, Comisia Europeana urmand sa depuna un proiect in acest sens.

Comisia Europeana a primit sapte cereri oficiale pentru instituirea unei astfel de taxe, din partea Austriei, Belgiei, Frantei, Germaniei, Greciei, Portugaliei si Sloveniei, arata European Voice.

La o intalnire a ministrilor de Finante din UE, Italia, Estonia, Spania si Slovacia au informat ca vor trimite solicitari oficiale catre comisarul european pentru taxe, Algirdas Semeta, pentru instituirea respectivului proiect.

Algirdas Semeta a afirmat ca va demara procesul legislativ imediat ce va avea noua solicitari pentru acest lucru.

Marea Britanie, Irlanda, Suedia si Luxemburg au anuntat ca nu doresc sa participe la acest proiect si ca nu il sustin.

Propunerea prevede impozitarea cu 0,1% a tranzactiilor de actiuni si obligatiuni si impozitarea cu 0,01% a tranzactiilor financiare, urmand ca toate sumele obtinute sa contribuie la bugetul central al UE.

Taxa pe tranzactii financiare, o idee proasta?

Economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, a declarat, in mai, ca taxa pe tranzactii financiare este o idee proasta, care are o multime de dezavantaje.

Lazea (BNR): Taxa pe tranzactii financiare este o idee proasta

"Noi, principial, analizand aceasta taxa ca economisti, consideram ca este o idee proasta. Indiferent cat de mult ar sustine-o una sau alta din tari in negocierile de la Bruxelles, noi ne uitam si vedem o gramada de dezavantaje. In primul rand, in secunda doi, daca se va aproba taxa aceasta, costurile suplimentare pentru banci, chipurile cele care ar urma sa fie penalizate, vor fi trecute asupra consumatorului final", a mentionat acesta.

El a mai spus ca, in al doilea rand, o asemenea taxa care s-ar aplica numai bancilor si institutiilor financiare europene ar crea un dezavantaj competitiv pentru acestea pe plan mondial, alte tari neaplicand astfel de taxe, americanii, asiaticii si asa mai departe.

In al treilea rand, o asemenea taxa nu are niciun fel de legatura cu obiectivele declarate ale Agendei Europa 2020, care vorbeste despre forta de munca, mediul inconjurator, poluare, energie despre orice vreti dar nu despre penalizarea bancherilor, potrivit lui Lazea.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/taxa/stiri-taxe/germania-franta-italia-si-spania-vor-taxa-pe-tranzactiile-financiare-1194816

Citit 2440 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top