•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Măsuri pentru relansarea economiei franceze

Măsuri pentru relansarea economiei franceze

Fostul patron al gigantului european al aeronauticii, EADS, Louis Gallois, şi-a prezentat luni mult-aşteptatul plan destinat să relanseze competitivitatea Franţei. O serie de măsuri forte, pentru a stopa "căderea" Franţei, din care preşedintele François Hollande a promis că se va inspira deîndată.

Louis Gallois recomandă responsabililor francezi un "şoc de încredere" şi preconizează în raportul său privind competitivitatea o serie de 22 de măsuri drastice. Printre ele, o diminuare cu 30 de miliarde de euro a costului muncii, a mâinii de lucru din Franţa, asta, spune autorul raportului, pentru a evita o cădere şi mai mare a economiei.

Cele 30 de miliarde de euro Gallois propune să le obţină diminuând cu 20 de miliarde cotizaţiile patronale şi cu 10 miliarde pe cele salariale. Vorbind despre un "pact social între toţi partenerii" şi despre "patriotism", Gallois e de părere că pentru acest efort colectiv "e nevoie de timp, metodă şi perseverenţă. Aplicarea măsurilor preconizate este însă afacerea Guvernului", a recunsocut acelaşi raportor.

Marţi, echipa premierului Jean-Marc Ayrault va decide ce va alege din seria de propuneri înaintate de Gallois. Încă de luni, însă, preşedintele François Hollande a promis "să tragă toate concluziile, să se inspire pentru a lua decizii forte".

Liderul Opoziţiei conservatoare, secretarul general al partidului UMP, Jean-François Copé, a aprobat toate măsurile propuse de Gallois şi speră ca socialiştii "să le aplice deîndată". Deciziile finale ar putea fi luate însă de-abia la începutul anului 2013, ele urmând să fie apoi aplicate pe durata întregului mandat prezidenţial, adică până în 2017.

Diminuarea costului mâinii de lucru ar fi una dintre pârghiile ce ar putea stopa degringolada deficitului comercial al Franţei, o ţară a cărei parte pe piaţa mondială a scăzut de la 6,3% în 1990, la 3,3 procente în 2011.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/masuri-relansarea-economiei-franceze

Citit 4130 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top