Miercuri, 08 August 2012 10:37

Biblioteca Română din Paris - ICR

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Biblioteca institutului contine un fond de aproximativ 12 800 de volume, printre care figureaza numeroase traduceri franceze de literatura, de poezie si de teatru romanesc ca si albume de arta, carti de referinta de istorie si istorie a artei, CD-uri cu muzica, DVD-uri. La origine constituită sub îndrumarea lui Nicolae Iorga, Biblioteca Română din Paris a dispărut în 1945. La reînființare, sub auspiciile Ambasadei României în Franța, ea a fost dotată cu un fond de câteva mii de volume, astăzi biblioteca ICR Paris numărând circa 12 800 de volume în limbile română și franceză.

Primul ei director a fost diplomatul Nicolae Mareș, urmat de profesorul universitar din Iași Constantin Pavel. In ianuarie 1990, biblioteca a fost integrată în cadrul nou înființatului Centru Cultural Român, devenit ulterior Institutul Cultural Român din Paris. In prezent, cei aproximativ 500 de cititori au la dispoziție un fond de carte variat, aflat în plină reorganizare. Periodic, lectoratele de limba română din Franța, dar și diverse biblioteci publice beneficiază de donații de volume și publicații românești din partea ICR Paris. In viitorul apropiat, instalarea unui program de biblioteconomie va permite consultarea informatizată și online a fondului.

Program:
- De luni pana vineri: 10.00 - 13.00 si 14.00 - 18.00

Acces :
Accesul la biblioteca este liber, gratuit si deschis oricarui public, indiferent de nivelul de cunoastere al limbii romane sau de nevoia de informare.

Conditii de imprumut :
- imprumutul la domiciliu permite consultarea unei mare parti a fodului bibliotecii ;
- pentru a beneficia de acest serviciu este necesar sa depuneti un cec de garantie in valoare de 50 de euro ;
- puteti imprumuta 3 carti la fiecare doua saptamani

Adresa:

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN
1 rue de l'Exposition
75007 PARIS, FRANTA

Metrou: Ecole Militaire (linia 8)

Tel. : 01 47 05 15 31 • Fax : 01 47 05 15 50

Site Oficial: http://www.icr.ro/paris


Vizualizare hartă mărită

Citit 7809 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 11:03

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top