Franta si Belgia injecteaza 5,5 miliarde de euro in Dexia

Franta si Belgia au ajuns la un acord cu privire la recapitalizarea grupul bancar franco-belgian Dexia, prin injectarea a 5,5 miliarde de euro, din care 53% va reprezenta contributia guvernului belgian.

Astfel, Belgia va suporta 2,9 miliarde de euro din majorarea de capital, iar Franta va plati restul de 2,59 miliarde de euro, au anuntat ministrul belgian de Finante Steven Vanackere si omologul sau francez Pierre Moscovici, potrivit Bloomberg.

Operatiunea va fi neutra pentru bugetul Belgiei, a precizat ministrul belgian de Finante.

Situatia bancii, care a primit deja un ajutor de la stat in 2008, s-a inrautatit anul trecut pe fondul crizei datoriilor suverane din zona euro. Desi Franta si Belgia au luat masuri imediate pentru protejarea unitatilor lor locale, cele doua nu au reusit sa ajunga la un consens privind asigurarea resurselor financiare necesare.

Recapitalizarea se va realiza prin intermediul unor actiuni preferentiale acordate celor doua state in schimbul banilor, astfel incat din "orice posibila imbunatatire a situatiei financiare a Dexia sa profite cel mai mult si in primul rand statele", a adaugat ministrul belgian.

Dexia a anuntat joi o pierdere neta de 1,23 de miliarde de euro pentru trimestrul al treilea.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/bani/banci/franta-si-belgia-injecteaza-5-5-miliarde-de-euro-in-dexia-1200512

Citit 2015 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top