Pe banii ei, Franta va infiinta in Romania firme pentru romi

Statul francez va suporta costurile revenirii în România, precum si cele legate de înfiinţarea unor firme pentru  80 familii de romi din Franţa, conform unui acord aprobat, marţi, de Guvern privind instituirea, cu titlu experimental, a unui sprijin pentru...

Statul francez va suporta costurile revenirii în România, precum si cele legate de înfiinţarea unor firme pentru  80 familii de romi din Franţa, conform unui acord aprobat, marţi, de Guvern privind instituirea, cu titlu experimental, a unui sprijin pentru reinserţia acestor familii.

Acordul-cadrua fost semnat în luna septembrie între Minsterul Muncii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare.

Documentul instituie, cu titlu experimental, un sprijin financiar pentru reinserţia familiilor de cetăţeni români aparţinând minorităţii romilor, revenite din Franţa, fiind vizat un grup-ţintă de 80 familii de cetăţeni români aparţinând minorităţii romilor, care doresc să revină din Franţa pentru a se restabili pe teritoriul României.

Conform acordului, Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare se angajează să primească din partea familiilor cererile de sprijin pentru revenire, să organizeze întoarcerea în România a acestor familii, cu suportarea costurilor de transport, să sprijine familiile în vederea obţinerii documentelor de călătorie, să acorde un ajutor financiar şi să comunice coordonatele acestor familii către autorităţi.

Totodată, sprijinul pentru reinserţia economică a familiilor beneficiare va consta într-un ajutor financiar pentru înfiinţarea unei firme şi a unui program de instruire adaptat cerinţelor specifice ale activităţii firmei respective. Toate costurile acestor acţiuni vor fi finanţate de statul francez. 

Citeste tot articolul:  http://www.incomemagazine.ro/articol_89571/pe-banii-ei-franta-va-infiinta-in-romania-firme-pentru-romi.html

Citit 2178 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top