Bloomberg: Franţa nu mai este sexy pentru antreprenori. Investitorii o părăsesc unul câte unul

Preşedintele Francois Hollande loveşte investitorii cu mai mult de zece astfel de noi măsuri, inclusiv o taxă de 75% pe veniturile de peste 1 milion de euro.

"Franţa nu mai este locul sexy în care să te afli. Pentru a atrage şi păstra afacerile şi locurile de muncă trebuie să arăţi cât de bine poţi, mai ales în vremuri dificile economic. Cu toate costurile, taxele şi presiunea soacială, Franţa pare mai mult o menajeră bătrână", a declarat Jean-Emile Rosenblum, fondator şi fost proprietar al Pixmania, retailer online de PC-uri.

Rosenblum, care părăseşte Franţa împreună cu familia pentru a începe o nouă afacere într-o ţară pe care nu o dezvăluie, se află printre francezii fugăriţi de taxele anunţate de Hollande după câştigarea alegerilor în mai. Taxa de 75% pentru veniturile de peste 1 milion de euro a fost urmată de noi ipozite pe câştigurile de capital, majorarea taxei pe venit şi avere, a celei percepute pe moşteniri, precum şi a celei impuse antreprenorilor care îşi vând companiile.

Povara taxelor a cauzat un val de plecări din Franţa, afirmă Philippe Kenel, avocat specializat în legislaţia fiscală la firma Python, Schifferli, Peter & Associates din Geneva.

"Este imposibil de măsurat câţi oameni pleacă sau au plecat, întrucât nimeni nu vrea să iasă public. Am dublat numărul de relocări în acest an, cu un avans puternic după ce Hollande şi-a prezentat planurile fiscale în septembrie. Persoanele care s-au retras aleg Elveţia, iar antreprenorii Belgia sau Londra", a spus Kenel.

Guvernul încearcă să-şi crească veniturile prin taxe pe companiile mari, companii recent înfiiinţate în sectorul IT, dar şi averi private, pentru a coborî deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB anul următor. Hollande, primul preşedinte socialist începând din 1995, a cerut francezilor mai bogaţi să arate patriotism într-o perioadă economică dificilă.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat în iunie că-i va întâmpina cu covorul roşu pe francezii care fug de taxele mari. Spre deosebire de Franţa, Marea Britanie nu are o taxă pe avere.

De asemenea, Hollande a urcat la 45% nivelul impozitului pentru câştigurile de peste 150.000 de euro pe an, în timp ce Marea Britanie a redus o rată similară, pentru persoanele cu peste 150.000 de lire sterline, de la 50% la 45%.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/bloomberg-franta-nu-mai-este-sexy-pentru-antreprenori-investitorii-o-parasesc-unul-cate-unul_1065267.html#ixzz2EKaUaUjQ

Citit 4100 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top