Dupa Franta, Moodys retrogradeaza fondurile de urgenta ale zonei euro

Moody's a redus ratingul pentru fondurile europene de salvare ESM si EFSF la Aa1 de la Aaa, dupa ce la inceputul lunii noiembrie a retrogradat Franta....

Moody's a redus ratingul pentru fondurile europene de salvare ESM si EFSF la Aa1 de la Aaa, dupa ce la inceputul lunii noiembrie a retrogradat Franta.

ESM (European Stability Mechanism - Mecanismul European de Stabilitate) si EFSF (European Financial Stability Facility - Facilitatea Europeana pentru Stabilitate Financiara) au fost create in scopul stabilizarii zonei euro, furnizand asistenta financiara statelor din regiune aflate in dificultate, scrie CNBC.

Luna trecuta, agentia de evaluare financiara a redus cu o treapta ratingul de credit al Frantei, un important contributor la cele doua fonduri, la Aa1 de la Aaa.
Reprezentantii celor doua fonduri de urgenta critica decizia agentiei.

"Nu suntem de acord cu abordarea agentiei de rating care nu intelege suficient cadrul institutional exceptional de puternic al ESM, angajamentul politic si structura capitalului", a spus Klaus Regling, directorul administrativ al ESM si directorul financiar al EFSF.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/rating/dupa-franta-moody-s-retrogradeaza-fondurile-de-urgenta-ale-zonei-euro-1204922

Citit 2107 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top