Franta, oaia neagra a economiei din zona euro?

Franta dauneaza eforturilor facute de celelalte tari din zona euro de a-si redresa economia si de a tine in frau criza datoriilor, potrivit unui nou studiu.

Franta dauneaza eforturilor facute de celelalte tari din zona euro de a-si redresa economia si de a tine in frau criza datoriilor, potrivit unui nou studiu.

"Franta ramane singura economie europeana majora care are probleme serioase de sanatate si nu face nimic in privinta asta", potrivit Berenberg Bank, din Hamburg, si Lisbon Council, un institut de cercetare din Bruxelles, citate de Bloomberg.

Grecia si Irlanda au facut cele mai mari progrese pentru diminuarea deficitelor si imbunatatirea competititivatii, in ultimele 12 luni, potrivit raportului celor doua institutii.

Estonia, Luxemburg si Germania sunt cele mai sanatoase economii din uniunea monetara, in timp ce Italia a urcat un loc, pana pe 13, inlocuind Franta. Din punctul de vedere al eforturilor de ajustare, Italia este pe locul 7, iar Franta pe 12.

"In absenta unor greseli politice suplimentare, criza din zona euro ar trebui sa se diminueze oarecum in 2013", se arata in raport. "Economia din zona euro devine mult mai echilibrata si dinamica", mai spun analistii.

In Franta, insa, anuntul recent privind reducerea cheltuielilor cu personalul nu va ajuta prea mult, mai ales ca au fost aplicate alte taxe noi, spun autorii raportului.

Grecia este pe ultimul loc din punctul de vedere al sanatatii economiei, dar pe primul loc in privinta eforturilor de redresare pe care le face.

 

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/recesiune/franta-oaia-neagra-a-economiei-din-zona-euro-1203824

Citit 2091 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top