Franta: Uniunea bancara a UE trebuie infiintata urgent

Infiintarea uniunii bancare a Uniunii Europene trebuie realizata urgent, fiind o masura esentiala pentru redresarea situatiei economice, este de parere guvernatorul Bancii Frantei, Christian Noyer....

Infiintarea uniunii bancare a Uniunii Europene trebuie realizata urgent, fiind o masura esentiala pentru redresarea situatiei economice, este de parere guvernatorul Bancii Frantei, Christian Noyer.

"Avansam spre uniunea bancara, ceea ce lipseste uniunii monetare", a spus Noyer, intr-un discurs din Madrid, relateaza AFP.

"Aceasta uniune trebuie implementata rapid, pentru a permite reintoarcerea la incredere si stabilitate pe termen lung", a adaugat el.

La summit-ul din luna octombrie, liderii europeni s-au angajat sa implementeze, din 2013, un mecanism de supraveghere a bancilor din zona euro, aceasta fiind prima etapa in realizarea unei uniuni bancare.

Uniunea este dorita in special de Spania, care beneficieaza, inca din luna iunie, de promisiunea de a primi un ajutor financiar pentru sistemul bancar, din partea UE, de pana la 100 de miliarde de euro.

De asemenea, Spania ar putea beneficia de pe urma programului de achizitii de obligatiuni de catre Banca Centrala Europeana, prin intermediul fondului de salvare din zona euro, desi a refuzat, deocamdata, sa formuleze o cerere oficiala de ajutor.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/bani/banci/franta-uniunea-bancara-a-ue-trebuie-infiintata-urgent-1202109

Citit 2148 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top