Pe urmele Daciei. MCA se extinde in Franta si Magreb

 Ciprian Oprea, CEO MCA Grup, patronul celui mai mare producator de usi sectionate (de garaj si hale) din Europa de Sud-Est, spera sa compenseze scaderea cererii de pe piata interna la care se asteapta in 2013, prin impulsionarea exporturilor romanesti in Europa...

Ciprian Oprea, CEO MCA Grup, patronul celui mai mare producator de usi sectionate (de garaj si hale) din Europa de Sud-Est, spera sa compenseze scaderea cererii de pe piata interna la care se asteapta in 2013, prin impulsionarea exporturilor romanesti in Europa Occidentala si chiar in Africa francofona.

Compania lucrează deja cu circa 30 de distribuitori în Franţa, aceasta fiind zona de export în care MCA a bugetat cele mai mari investiţii. Producătorul român are în plan să fie reprezentat de câte un distribuitor în fiecare oraş important din Franţa, întrucât aici se află cea mai mare piaţă pentru uşi de garaj din Europa, cu 30% peste cea germană.

„...Prelungirea crizei economice din ultimii ani reprezintă pentru producătorii serioşi din Sud-Estul Europei o oportunitate de a intra pe pieţe din Vest, altădată inabordabile. Recesiunea economică a generat pe pieţele din marile state europene o creştere a nevoii de produse de calitate, dar cu preţuri bune”, a declarta Ciprian Oprea, directorul general al MCA.

Scădere de 20% a pieţei româneşti

Pentru finele anului curent, MCA se aşteaptă la afaceri de 9 mil. euro, din care 1,4 mil. euro vor fi exporturi. Totodata, 2013 va fi un an greu pentru piaţa românească a uşilor de garaj, care ar putea să înregistreze o scădere de 20%. “Pentru uşi de garaj şi rulouri anul viitor o sa fie anul de graţie, vom vedea cine rămâne şi cine iese. Cred că va fi un an slab, dacă luăm în calcul numărul redus de proiecte imobiliare aflate în stadii avansate de construcţie”, precizează Oprea.

Pe urmele Daciei. MCA se extinde in Franta si Magreb

                Ciprian Oprea (MCA): “Cererea din Romania va scadea, ne vom focusa
pe exporturi pentru a compensa pierderea de pe piata interna”

Astfel, strategia MCA este de a ţinti nu neapărat o creştere, cât mai ales o consolidare a businessului în 2013, la afaceri de 10 milioane de euro. În 2013 compania va insista pe exporturi şi intenţionează să atingă o pondere a afacerilor cu alte ţări de 30% în 2013. În prezent, 10% din producţia MCA merge la export.

Extindere în Africa francofonă

Producătorul român a fost singura companie romaneasca la targul Equip Baie Paris, organizat o data la doi ani si la care se asteapta 22.000 de vizitatori. „Participarea noastră la acest târg are ca scop şi atacarea de noi pieţe. Cererile sunt în creştere, chiar în această perioadă am încheiat primul contract în Nigeria”, a declarat Oprea.

Piaţa uşilor secţionale s-a ridicat anul trecut, în România, la 12 milioane de euro, iar cea a rulourilor, la 10 milioane de euro.

MCA Grup a realizt in 2011 o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro, iar in acest an producatorul tinteste vanzari de 10 milioane de euro.
Compania are 120 de angajati si o capacitate de productie de 10.000 unitatui/an. Producatorul lucreaza cu peste 1.000 de distribuitori si exporta in opt state europene.

Citeste tot articolul:  http://www.incomemagazine.ro/articol_88094/pe-urmele-daciei-mca-se-extinde-in-franta-si-magreb.html

Citit 2076 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top