Crestere economica usoara in Franta, in trimestrul trei

Economia franceza a inregistrat o crestere de 0,2 la suta in al treilea trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2011....

Economia franceza a inregistrat o crestere de 0,2 la suta in al treilea trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2011.

In schimb, institutul francez de statistica a revizuit cresterea economica din trimestrul doi, pana la o scadere 0,1 la suta, relateaza Le Figaro.

Usoara crestere din perioada iulie - septembrie este neasteptata, analistii estimand, anterior, cel mult o stagnare, daca nu chiar intrarea in recesiune tehnica.

Potrivit ministrului de Finante si Economie, Pierre Moscovici, acest procent da sperante ca se va atinge tinta pentru 2013, de 0,8 la suta.

In al treilea trimestru, exporturile s-au majorat cu 0,5 la suta, institutul de statistica mentionand vanzarile mari din industria aeronautica si spatiala.

De asemenea, consumul a fost in crestere, cu 0,2 puncte procentuale, in special datorita vanzarilor de haine (+3,9%) si alimente (+0,7%).

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/crestere-economica/crestere-economica-usoara-in-franta-in-trimestrul-trei-1201791

Citit 2315 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top