Teatru : Nunta mută de Horaţiu Mălăiele transpusă în teatru la Aubervilliers

Teatru : Nunta mută de Horaţiu Mălăiele transpusă în teatru la Aubervilliers

"Nunta mută" a devenit, pe scena franceză, "Que la noce commence”.

"Nunta mută" a devenit, pe scena franceză, "Que la noce commence”

In acest sfîrşit de noiembrie mai multe spectacole sosite din România au fost prezentate pe scenele pariziene. Piesa Amalia respiră adînc, de Alina Nelega, în regia lui Bobi Pricop, a fost văzută în Sala Bizantină a Ambasadei române.  Teatrului Maghiar de Stat din Cluj cu piesa Ubu Rege de Alfred Jarry, în regia francezului Alain Timar, s-a aflat în turneu la Paris la teatrul Athénée. Mai trebuie adăugat spectacolului de la Naţionalul bucureştean cu D’ale noastre, după Caragiale, de Gigi Caciuleanu, precum şi o adaptare după filmul lui Horaţiu Mălăiele Nunta mută. Aceasta din urmă, sub titlul Que la noce commence, poate fi văzută în regia lui Didier Bezace la Théâtre de la Commune, la Aubervilliers, în nordul Parisului. Despre acest ultim spectacol ne vorbeşte în cele ce urmează Mirella Patureau, la microfonul lui Matei Vişniec.  In general, filmul este cel ce adapteaza piese de teatru, aici avem însă un drum invers.

Mirella Patureau, în dialog cu Matei Vişniec

Ascultă 

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/cultura/teatru-nunta-muta-horatiu-malaiele-transpusa-teatru-aubervilliers

Citit 3978 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top