Asterix şi Obelix au părăsit Franţa, în contextul creşterii taxelor pentru bogaţi

Asterix şi Obelix, faimoşii apărători ai galilor în faţa romanilor, au părăsit Franţa, în contextul programului preşedintelui socialist Francois Hollande de a creşte taxele pentru francezii cu venituri mari, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Actorul Gerard Depardieu, care a interpretat în mai multe filme rolul lui Obelix, un personaj fictiv foarte iubit în Franţa, s-a mutat în Belgia din cauza taxelor lui Hollande, în timp ce Christian Clavier, care a jucta rolul lui Asterix, a plecat la Londra.

Depardieu, cunoscut şi pentru roluri precum Cyrano de Bergerac şi muschetarul Porthos, s-a înregistrat la 7 decembrie ca rezident în satul Nechin, Belgia, unde a cumpărat o casă, a declarat primarul comunei Estaimpuis, Daniel Senesael.

"Putem doar să fim bucuroşi că a ales să vină în Belgia şi, mai ales, în Estaimpuis. Putea să se stabilească la Bruxelles, dar a ales o zonă rurală. A găsit o atmosferă prietenoasă, care i-a plăcut, un spirit al generozităţii, deschiderii şi toleranţei. Cred că asta căuta când a pecat de la oraş", a spus Senesael.

Actorul de 63 de ani, care are în palmares şi rolul Jean Valjean, într-o versiune TV a romanului "Mizerabilii", este ultima celebritate din Franţa care încearcă să scape de o serie de taxe anunţate de socialistul Hollande după ce acesta a fost ales preşedinte în mai.

Hollande impune o taxă de 75% pe veniturile mai mari de 1 milion de euro şi a majorat impozitele pe câştiguri de capital, cele pe avere, pe moşteniri şi vânzarea companiilor de către fondatori.

Asterix, Christian Clavier, a plecat la Londra mai devreme în acest an, considerând că ar putea fi expus la atacuri din cauza legăturilor strânse cu precedentul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, şi în mai mică măsură din cauza taxelor, a declarat, în octombrie, pentru AFP, agentul acestuia, Alexandra Schamis.

Miliardarul francez Bernard Arnault, director general al LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a aplicat pentru cetăţenie belgiană în septembrie. Chiar dacă a promis că va continua să plătească taxe în Franţa, acţiunea sa a atras critici dure din partea lui Hollande şi a susţinătorilor acestuia.

Hollande a făcut apel la "patriotismul" acestuia, în timp ce cotidianul Liberation a publicat pe prima pagină titlul: "Dispari, ticălos bogat".

Impozitele pe venit şi moştenire în Belgia sunt mai mici decât cele din Franţa şi, spre deosebire de guvernul francez, cel de la Bruxelles nu percepe o taxă pe avearea personală. Din aceste motive, Belgia este mai atractivă pentru antreprenori, afirmă Philippe Kenel, avocat specializat în taxe la firma Python, Schifferli, Peter & Associates din Geneva.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/asterix-si-obelix-au-parasit-franta-in-contextul-cresterii-taxelor-pentru-bogati_1072515.html#ixzz2EwkBYKMB

Citit 3924 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top