Impozitul pe venit de 75%, respins de Consiliul Constitutional din Franta

Consiliul Constitutional al Frantei a respins majorarea cu 75% a impozitului pe venit in cazul averilor mari, masura propusa de presedintele socialist Francois Hollande....

Consiliul Constitutional al Frantei a respins majorarea cu 75% a impozitului pe venit in cazul averilor mari, masura propusa de presedintele socialist Francois Hollande.

Majorarea taxelor pentru francezii care au venituri anuale mai mari de un milion de euro a fost una dintre promisiunile cu care actualul presedinte a castigat electoratul la alegerile de anul acesta, scrie BBC.

Masura propusa de Hollande a starnit nemultumirea comunitatilor de afaceristi si a cetatenilor instariti din Franta, care au spus ca vor emigra, daca propunerea presedintelui va fi aprobata.

Cu toate acestea, guvernantii nu vor sa renunte si spun ca vor reformula propunerea de majorare, astfel incat aceasta sa fie aprobata de Consiliul Constitutional in anul 2013.

Consiliul a respins majorarea impozitului pe venit motivand ca nu respecta principiul egalitatii, intrucat aceasta urma sa fie aplicata fiecarui individ si nu fiecarei gospodarii care avea venituri de un milion de euro pe an.

Astfel, o familie compusa dintr-un individ care castiga un milion de euro pe an ar fi supusa impozitarii, in timp ce o familie compusa din doi membri, avand venituri de 900.000 de euro fiecare, nu ar fi fost nevoita sa plateasca respectiva taxa.

Desi Consiliul Constitutional a respins recalcularea taxei, premierul Jean-Marc Ayrault a precizat ca Guvernul va merge inainte cu propunerea de impunere a impozitului pe venit pentru bogati.

Impozitul majorat pe venit a fost privit mai degraba ca ceva simbolic, intrucat ar fi urmat sa fie aplicat doar unui numar de circa 1.500 de cetateni francezi si pentru o perioada de doi ani.

Chiar si asa, acesta a starnit reactii chiar si din partea actorului Gerard Depardieu, care a anuntat ca se muta in Belgia, daca propunerea va fi pusa in aplicare. Declaratiile actorului au starnit nemultumire in randul persoanelor cu optiuni de stanga.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/impozit/impozit-venit/impozitul-pe-venit-de-75-la-suta-respins-de-consiliul-constitutional-din-franta-1209831

Citit 2301 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top