Marea batalie pierduta impotriva somajului

Anul 2013 se anunta un an dificil pentru Franta, una din economiile Europei, care da din ce in ce mai multe semne de slabiciune. Cea mai grava amenintare ramane somajul.

Seful statului, Francois Hollande, si-a reafirmat dorinta de a face din 2013 anul bataliei pentru locurile de munca, dar in ciuda declaratiilor optimiste ale acestuia analistii considera ca demersul este practic imposibil de atins pentru Franta.

In ultimele doua luni numarul celor care cauta un loc de munca in Franta a crescut cu 29.300 de persoane ceea ce inseamna o rata a somajului care a trecut de 10,8% pe an si costuri suplimentare de 3,1 milioane de euro, doar in ultimele doua luni de zile, pentru bugetele asigurarilor sociale. Noiembrie a fost cea de a 19-a luna consecutiva in care rata somajului a crescut in Franta, iar sansele de a face ca aceste cifre dramatice sa scada sunt zero, scrie L'Express .

In septembrie si octombrie, rata somajului a explodat in Franta, in cele doua luni 45.000 de oameni pierzandu-si locurile de munca, situatie considerata de analisti ca fiind fara precedent.

De la alegerea lui Francois Hollande, in mai 2012, 243.800 de oameni si-au pierdut locurile de munca. Recordul absolut al ratei somajului a fost inregistrat de Franta in ianuarie 1997 (3.205.000 someri inregistrati), iar conform cifrelor actuale acest prag o sa fie depasit pana la jumatatea anului 2013.

Singura solutie este revenirea la crestere economica, dar perspective pozitive nu se intrevad mai devreme de mijlocul anului viitor, iar sansele de realizare efectiva sunt considerate minime de analisti.

Ultimele sperante pentru evitarea unui posibil colaps sunt legate de promisiunea Guvernului de a crea 100.000 de locuri de munca in 2013 si alte 150.000 in 2014. Proiectul de lege care ar trebui sa sustina acest demers urmeaza sa fie dezbatut in Parlament in luna ianuarie 2013.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/francois-hollande/presedinte-franta/franta-marea-batalie-pierduta-impotriva-somajului-1209467

Citit 2061 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top