Franta a adoptat o noua lege a terorismului

Legea privind securitatea şi terorismul, ce permite judecarea francezilor care comit acte de terorism în străinătate sau a celor care pleacă în......


Conform textului legii, un francez plecat să se antreneze într-o tabără, chiar dacă nu a comis niciun act condamnabil în Franţa, chiar dacă nu a crescut pe teritoriul francez, va putea fi urmărit penal pentru asociere cu criminali având legătură cu o organizaţie teroristă, delict pedepsit cu 10 ani de închisoare şi amendă de 225.000 de euro. 

Proiectul de lege, care a fost examinat în procedură accelerată (o singură lectură în fiecare cameră), prevede, de asemenea, prelungirea dispoziţiilor temporare ale legii din 23 ianuarie 2006, permiţând în special monitorizarea datelor de telefonie şi internet. 

Textul a fost adoptat prin larg consens de parlament la 12 decembrie. 

În timpul intervenţiilor lor, deputaţii şi senatorii s-au referit la Mohamed Merah, care a ucis în numele jihadului trei paraşutişti, apoi trei copii şi un profesor evreu între 11 şi 19 martie la Toulouse şi Montauban. El a fost împuşcat de poliţie la 22 martie. 

Mohamed Merah, un franco-algerian care era cunoscut serviciilor de informaţii franceze din 2006 ca gravitând în jurul mişcării salafiste, a făcut mai multe călătorii în afara ţării în special în Pakistan şi Afganistan. 

Serviciile de informaţii franceze estimează că zeci de francezi s-au deplasat în zone tribale frontaliere între Afganistan şi Pakistan pentru a lupta sau a se antrena pentru jihad.

Citeste si alte articole pe:  http://www.incomemagazine.ro/articol_91298/franta-a-adoptat-o-noua-lege-a-terorismului.html

Citit 2077 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top