Franţa - masa de anul nou nu cunoaşte criză

Franţa - masa de anul nou nu cunoaşte criză

In ciuda crizei, francezii nu vor face economii în noaptea de revelion. Restaurantele pariziene dar şi altele din alte oraşe franceze sunt mulţumite de numărul de rezervări.

Să mai notăm la acest capitol că preşedintele François Hollande le-a cerut miniştrilor săi să nu exagereze, în acest sfîrşit de an, cu vacanţele. Ceea ce înseamnă că mulţi dintre responsabilii politici n-au prevăzut decît plecări scurte sau de loc. Unii au chiar interesul să fie vigilenţi exact în această perioadă pentru buna desfăşurare a sărbătorilor de iarnă. Este cazul cu ministrul de interne Manuel Vals care a efectuat ieri o vizită la Strasbourg. Si nu întîmplător pentru că în acest oraş funcţionează de mulţi ani o stupidă “tradiţie”: în noaptea de Anul Nou sunt incendiate numeroase maşini. Ministrul de interne a anunţat în context că forţele de ordine vor da dovadă de o mare fermitate. Guvernul socialist şi-a propus de altfel să lupte împotriva acestui fenomen, al incendierii maşinilor. In anul 2011 au fost incendiate la Strasbourg 577 de maşini, cifră în scădere faţă de 2001 cînd au fost incediate 1389 de vehicule. Violenţele urbane nu trebuie în nici un caz banalizate, a mai spus Manuel Vals care are şi o experienţă de teren în acest sens, el a fost primar al oraşului Evry, nu departe de Paris.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/special-paris/franta-masa-anul-nou-nu-cunoaste-criza

Citit 4112 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top