Compania de jocuri video Atari a cerut intrarea sub protectia legii falimentului

Atari, companie care in anii 70'a fost un pionier al jocurilor video, a cerut acum intrarea sub protectia legii falimentului in SUA si Franta din cauza ca principalul actionar nu mai poate sustine financiar compania, scrie Financial Times. Compania care a lansat in ultimul timp jocuri pentru iPhone si Android vrea sa se restructureze si are...

Atari, companie care in anii 70'a fost un pionier al jocurilor video, a cerut acum intrarea sub protectia legii falimentului in SUA si Franta din cauza ca principalul actionar nu mai poate sustine financiar compania, scrie Financial Times. Compania care a lansat in ultimul timp jocuri pentru iPhone si Android vrea sa se restructureze si are promise cateva milioane finantare pentru a se redresa.

Atari a devenit celebra la inceputul anilor 70; cand a devenit un "pionier" al jocurilor video si este celebra mai ales datorita jocului Pong. De atunci, compania si-a schimbat insa de mai multe ori proprietarii, iar acum a decis sa ceara intrarea sub protectia legii falimentului, atat in SUA, cat si in Franta, in ideea de a se restructura.

Cel mai mare actionar al Atari, fondul de investitii BlueBay ce detine 28% din capital, a spus ca nu mai poate sustine financiar compania, iar solutia este o restructurare, vinderea unor active si cautarea unei finantari, compania de jocuri video putand obtine un imprumut de cinci milioane dolari pentru a se pune pe picioare.

Urmatorul pas este sa vanda o serie de active, ca parte a unui proces de restructurare ce va dura trei-patru luni.

Atari apartine din 1999 de un grup francez care s-a numit Infogrames Entertainment si care si-a schimbat apoi numele in Atari pentru a profita de notorietatea brand-ului. Totusi, proprietarii francezi n-au reusit sa obtina rezultate financiare stralucite cu Atari care in ultimii ani a incercat sa se mentina pe linia de plutire, lansand jocuri pentru iPhone si Android.

La Atari, in anii 70; a lucrat si Steve Jobs.

Citeste si alte articole pe:  http://economie.hotnews.ro/stiri-it-14052361-compania-jocuri-video-atari-cerut-intrarea-sub-protectia-legii-falimentului.htm

Citit 1999 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top