Franta vrea sa taxeze companiile care colecteaza date personale pe Internet

Guvernul de la Paris va propune pana la sfarsitul anului o lege in vederea modificarii sistemului de taxare a companiilor de continut si servicii pe Internet in Franta, in contextul in care giganti ai industriei se sustrag platii taxelor existente.

Potrivit unui raport al Ministerului de Finante, intitulat "Taxarea economiei digitale", Guvernul intentioneaza sa le ceara companiilor precum Google, Facebook sau Amazon sa plateasca pentru datele personale colectate in desfasurarea activitatii lor, noteaza ziarul francez Les Echos, preluat de Business Insider.

Aceste companii ofera servicii gratuite utilizatorilor in urma carora aduna informatii personale despre ei, pe care le folosesc ulterior pentru a directiona publicitate relevanta pentru acestia.

"Deoarece companiile de Internet platesc taxe reduse pentru activitatile lor de baza, autorii raportului recomanda un sistem de taxare bazat pe datele personale ale utilizatorilor exploatate de companii", se precizeaza in ziarul francez.

Guvernul ar putea include noua taxa in Legea bugetului pe 2014, care este de regula inaintata Parlamentului in septembrie.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/franta-vrea-sa-taxeze-companiile-care-colecteaza-date-personale-pe-internet-1213872

Citit 2041 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top