Germania isi ia aurul inapoi din SUA si Franta

Germania intentioneaza sa repatrieze o parte din rezervele de aur depozitate in New York si Paris, o miscare care ar putea deteriora increderea dintre cele mai importante banci centrale din lume, potrivit analistilor.


Germania se afla pe locul doi la nivel mondial dupa rezervele de aur, dupa Statele Unite, detinand la sfarsitul anului 2011 un volum de 3.396 de tone in valoare de 133 de miliarde de euro, potrivit unui raport al Curtii de Conturi.

Intentia bancii centrale a Germaniei, Bundesbank, de a recupera, miercuri, aurul depozitat la Rezerva Federala si Banca Frantei, a fost anuntata de cotidianul german Handelsblatt.

Bundesbank a confirmat pentru CNBC ca va repatria un volum redus din rezervele depozitate la cele doua banci centrale.

In urma anuntului, mai multi analisti au indicat ca decizia ar putea fi motivata de lipsa de incredere intre bancile centrale.

Washingtonul va atinge limita de indatorare la sfarsitul lunii februarie, in timp ce lipsa reformelor economice in Franta genereaza tot mai multe ingrijorari cu privire la viitorul tarii.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/germania-isi-ia-aurul-inapoi-din-sua-si-franta-1212754

Citit 2144 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top