Franţa ar putea pierde în 2013 şi ultimul rating AAA dacă nu ia măsuri de stimulare a economiei

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul Franţei la "AAA", cu perspectivă negativă, avertizând guvernul că şansele să piardă anul viitor şi ultimul calificativ de top sunt mai mari de 50% în absenţa unor măsuri ambiţioase de creştere a Citește mai departe......

Moody's a retrogradat Franţa în luan noiembrie cu o treaptă, la "Aa1". Standard & Poor's a coborât ratingul Franţei cu un nivel, la "AA+", încă din luna ianuarie.

"Perspectiva negativă ar trebui să fie soluţionată în timpul anului 2013 şi indică o şansă de retrogradare uşor peste 50%", notează Fitch într-un comunicat.

Fitch va urmări măsurile luate de administraţia preşedintelui Francois Hollande pentru creşterea competitivităţii economei şi pieţei de muncă, potrivit Wall Street Journal.

Agenţia va evalua totodată şi impactul crizei din zona euro asupra perspectivelor de creştere economică a Franţei, şi gradul în care guvernul va reuşi să reducă deficitul bugetar şi datoria publică.

Hollande a câştigat alegerile în luna mai cu promisiuni de revigorare a economiei şi reducere a deficitului bugetar, fără pierderea de locuri de muncă. Între timp, creşterea economică a fost sub aşteptări, şomajul a depăşit pragul de 10%, iar guvernul s-a văzut nevoit să crească taxele pentru a nu derapa de la ţintele privind datoria de stat şi deficitul bugetar.

Guvernul a anunţat de asemenea că are în plan scutiri de taxe în valoare totală de 20 miliarde euro pentru următorii trei ani pentru a ajuta companiile în privinţa costurilor forţei de muncă.

De asemenea, administraţia intermediază negocieri între patroante şi sindicate pentru a flexibiliza legislaţia muncii.

Citeste si alte articole pe:  http://realitatea.feedsportal.com/c/32533/f/501839/s/269b1d7e/l/0L0Srealitatea0Bnet0Cfranta0Ear0Eputea0Epierde0Ein0E20A130Esi0Eultimul0Erating0Eaaa0Edaca0Enu0Eia0Emasuri0Ede0Estimulare0Ea0Eeconomiei0I10A741370Bhtml/story01.htm

Citit 4810 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top