Goodyear va concedia 39% din angajaţii din Franţa.

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producator american de anvelope auto, va inchide principala unitate de productie din Franta si va concedia 1.173 de angajati din tara, aproape jumatate din personalul total, din cauza disputelor cu sindicatele si scaderii cererii din Europa, informeaza Mediafax. Fabrica de la Amiens, in nordul Frantei,...

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producător american de anvelope auto, va închide principala unitate de producţie din Franţa şi va concedia 1.173 de angajaţi din ţară, aproape jumătate din personalul total, din cauza disputelor cu sindicatele şi scăderii cererii din Europa, informează Mediafax.

Fabrica de la Amiens, în nordul Franţei, va fi închisă, iar 1.173 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj, potrivit unui comunicat al companiei.

Goodyear are aproximativ 3.000 de angajaţi în Franţa, a declarat pentru Bloomberg un reprezentant al companiei, astfel că numărul disponibilizaţilor reprezintă 39% din total.

Data la care va fi închisă fabrica nu a fost stabilită, a precizat oficialul Goodyear.

"Suntem profund dezamăgiţi că negocierile din ultimii 5 ani nu au condus la un compromis cu reprezentanţii angajaţilor. Anunţul de astăzi este singura opţiune care ne-a mai rămas", a declarat directorul diviziei franceze a Goodyear, Henry Dumortier, într-un comunicat transmis joi de companie.

Criza economică din Europa a afectat sever piaţa auto, vânzările de automobile şi autocamioane fiind aproape de cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Fabrica de la Amiens a generat anul trecut pierderi de 61 milioane euro, a precizat Goodyear.

Goodyear mai deţine în Franţa o fabrică mai mică de cauciucuri, la Montlucon, o bază de testare a anvelopelor la Mireval şi o unitate de recauciucare la Riom.

Citeste si alte articole pe:  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/goodyear-va-concedia-39-din-angajatii-din-franta-292047.html

Citit 5202 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top