Franta neaga ca statul ar fi falimentar

Politicienii francezi insista ca economia tarii este in stare buna, dupa ce ministrul Muncii, Michel Sapin, a descris starea statului drept "complet falimentar"....

Politicienii francezi insista ca economia tarii este in stare buna, dupa ce ministrul Muncii, Michel Sapin, a descris starea statului drept "complet falimentar".

Premierul Pierre Moscovici a spus, ulterior, ca declaratiile lui Sapin au fost "nepotrivite". "Franta este o tara cu adevarat solvabila, este o tara cu adevarat credibila", a spus seful guvernului francez, citat de BBC News.

Presedintele Fracois Hollande a promis sa reduca deficitul bugetar al Frantei la sub 3 la suta din PIB, in acest an, de la nivelul de 4,5%, in 2012.

Duminica, in timpul unui interviu radio, Sapin a raspuns la o intrebare despre starea statului spunand: "Dar este un stat complet falimentar". Dupa aceea, a revenit asupra declaratilor, spunand, pentru AFP, ca vorbea de starea financiara a statului din trecut si ca a fost doar o gluma.

Datoriile totale ale Frantei se ridica la nivelul de 90 la suta din produsul intern brut, cu mult peste tinta de 60% impusa pentru toate tarile din Uniunea Europeana.

Spre deseobire de alte state europene, presedintele favorizeaza majorarea taxelor decat reducerea cheltuielilor, inclusiv ridicarea impozitului pe venit la 75 la suta pentru francezii care castiga peste 1 milion de euro pe an.

Din cauza acestui impozit, actorul Gerard Depardieu a plecat in Rusia, iar premierul britanic, David Cameron, i-a invitat pe oamenii de afaceri francezi in Regatul Unit. Totusi, propunerea de majorare a impozitului pe venit a fost respinsa, recent, de Curtea Constitutionala.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/franta-neaga-ca-statul-ar-fi-falimentar-1215533

Citit 2091 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top