Un tribunal din Franţa a oprit temporar programul de restructurare a Peugeot Citroen

Un tribunal din Franţa a suspendat temporar un plan de restructurare a producătorului auto PSA Peugeot Citroen, care include şi desfiinţarea a 8.000 de locuri de muncă, în urma cererii unui sindicat de la compania Faurecia, controlată de grup, potrivit AFP, citat de Mediafax. Citește mai departe......

Sindicatul a invocat în instanţă că Peugeot, al doilea mare producător auto din Europa, nu şi-a îndeplinit în totalitate obligaţiile de a informa reprezentanţii angajaţilor referitor la impactul programului de restructurare.

Peugeot şi-a respectat obligaţiile privind consultarea propriilor angajaţilor, însă Faurecia trebuie, de asemenea, să discute cu salariaţii posibilul impact al restructurăii derulate la cel mai mare client al companiei, potrivit Bloomberg.

Grupul francez PSA Peugeot Citroen intenţionează să desfiinţeze la operaţiunile din Franţa 11.200 de locuri de muncă, 17% din total, în următorii doi ani. Compania închide o fabrică în apropiere de Paris, vinde active şi consolidează o alianţă strategică cu General Motors. Faurecia, la care Peugeot deţine 57% din acţiuni, intenţionează să desfiinţeze circa 3.000 de locuri de muncă pe piaţa de origine, 7,5% din total, până la sfârşitul acestui an.

Acţiunile Peugeot au scăzut cu până la 3% în urma anunţului deciziei tribunalului. Cotaţia a scăzut cu 50% anul trecut, iar valoarea de piaţă a grupului a ajuns la 2,21 miliarde de euro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-tribunal-din-franta-a-oprit-temporar-programul-de-restructurare-a-peugeot-citroen_1101246.html#ixzz2K1rG80TC

Citit 4829 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top