UE a aprobat introducerea taxei pe tranzactii financiare pentru 11 state

Ministrii de Finante ai tarilor din Uniunea Europeana au aprobat, marti, introducerea taxei pe tranzactii financiare pentru 11 tari, printre care si Germania si Franta.


Avizul ministrilor permite Germaniei, Frantei, Italiei, Spaniei, Austriei, Portugaliei, Belgiei, Estoniei, Greciei, Slovaciei si Sloveniei sa continue demersurile in vederea implementarii acestei taxe, informeaza CNBC.

Marea Britanie, Luxemburg, Cehia si Malta s-au abtinut de la vot.

Taxa pe tranzactii financiare, care porneste de la o propunere formulata in urma cu peste 40 de ani de economistul american James Tobin, ar putea aduce venituri suplimentare anuale de pana la 20 de miliarde de euro.

Potrivit legislatiei europene, un grup de minimum 9 tari poate aplica o anumita prevedere, daca primeste avizul majoritatii statelor din Uniunea Europeana.

Germania si Franta au decis sa implementeze taxa impreuna cu alte noua tari, dupa ce masura a fost respinsa la nivelul UE.

Taxa pe tranzactii financiare a fost criticata in special de Marea Britanie, care se teme ca aceasta ar putea avea un impact negativ asupra Londrei, cel mai mare centru financiar din regiune.

In continuare, Comisia Europeana trebuie sa stabileasca nivelul taxei, care ar putea fi de 0,1% in cazul tranzactiilor cu actiuni si obligatiuni si de 0,01% pentru tranzactiile cu instrumente financiare derivate.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/bani/tranzactii/ue-a-aprobat-introducerea-taxei-pe-tranzactii-financiare-pentru-11-state-1214125

Citit 2074 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top