Renault ameninţă că va închide două fabrici în Franţa în lipsa unui acord cu sindicatele.

Grupul Renault, afectat de criza de pe piata auto europeana, a amenintat marti ca va inchide doua fabrici din Franta daca nu va incheia un acord de competitivitate cu organizatiile sindicale, au declarat delegatii sindicali la finalul unei intalniri cu conducerea grupului, transmite Mediafax. "Conducerea a avertizat ca daca nu vom semna ar putea...

Grupul Renault, afectat de criza de pe piaţa auto europeană, a ameninţat marţi că va închide două fabrici din Franţa dacă nu va încheia un acord de competitivitate cu organizaţiile sindicale, au declarat delegaţii sindicali la finalul unei întâlniri cu conducerea grupului, transmite Mediafax.

"Conducerea a avertizat că dacă nu vom semna ar putea închide două fabrici", a spus Laurent Smolnik, delegat al sindicatului FO. El a adăugat că reprezentanţii conducerii nu au menţionat fabricile care ar putea fi afectate.

Informaţia a fost confirmată de alte două sindicate.

Conducerea a afirmat deja că acordul trebuie să cuprindă desfiinţarea a 7.500 de locuri de munci până în 2016, respectiv peste 15% din forţa de muncă a constructorului în Franţa, prin plecări naturale din companie.

În cazul în care acordul va include şi îngheţarea salariilor în 2013, fabricile din Franţa ar putea mări producţia prin preluarea de activităţi suplimentare de la partenerii grupului.

"Semnarea unui acord de competitivitate va permite fabricilor noastre franceze să fie suficient de competitive pentru atragerea de volume suplimentare de la partenerii noştri, de ordinul a 80.000 de vehicule pe an", a declarat Gerard Leclercq, directorul operaţiunilor franceze ale grupului, într-un comunicat.

Subiectul închiderii de fabrici este deosebit de sensibil pentru statul francez, care are o participaţie de 15% la Renault şi care a promovat absenţa unor astfel de măsuri la acest grup.

În schimb, PSA Peugeot Citroen a anunţat anul trecut un vast plan de restructurare care prevede suprimarea a 8.000 de locuri de muncă în Franţa şi închiderea uzinei din d'Aulnay-sous-Bois, din nordul Parisului.

Citeste si alte articole pe:  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/renault-ameninta-ca-va-inchide-doua-fabrici-in-franta-in-lipsa-unui-acord-cu-sindicatele-291071.html

Citit 4881 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top