Gigant american catre francezi: Cat de prosti credeti ca suntem? Munciti doar trei ore pe zi!

Directorul Titan International, producator american de anvelope pentru sectorul agricol, a criticat productivitatea angajatilor francezi, explicand de ce compania sa nu va prelua o fabrica a Goodyear din Franta, ce urmeaza sa fie inchisa....


Maurice Taylor, directorul Titan International din 1990, a adresat o scrisoare ministrului francez al Industriei, Arnaud Montebourg, dupa ce acesta ii propusese sa cumpere o fabrica de anvelope Goodyear din Amiens, nordul Frantei, care se confrunta cu pierderi si urmeaza sa fie inchisa, riscand sa-si piarda locul de munca 1.170 de angajati. Scrisoarea a fost publicata in Les Echo.

"Am vizitat fabrica de cateva ori. Muncitorii francezi primesc salarii mari, dar lucreaza doar trei ore. Au o ora pauza de masa, vorbesc trei ore intre ei si lucreaza alte trei ore. Mi-au spus ca asa se face in Franta", sustine Taylor.

Franta ar putea intra in recesiune, in timp ce numarul somerilor a ajuns la 3 milioane, acesta fiind cel mai ridicat nivel al somajului din ultimii 15 ani.

In urma cu patru ani, fostul ministru francez de Finante, Christine Lagarde, in prezent seful Fondului Monetar International, a descris muncitorii francezi ca fiind "letargici".

"Cat de prosti credeti ca suntem? Titan are bani si talentul necesar pentru a produce cauciucuri. Ce au sindicatele nebune? Au guvernul francez. Fermierii francezi vor anvelope ieftine. Nu le pasa daca acestea provin din China sau din India si daca guvernele le subventioneaza", a continuat Taylor.

Afirmatiile au fost formulate in contextul in care Montebourg a facut presiuni asupra Uniunii Europene pentru a inaspri legislatia privind comertul, ministrul francez fiind ingrijorat de importurile ieftine din Asia.

"Titan va cumpara o companie de anvelope chineza sau indiana, va plati mai putin de un euro pe ora salariatilor si va livra toate cauciucurile de care Franta are nevoie. Puteti pastra asa-numitii angajati. Titan nu este interesata de fabrica din Franta", a incheiat seful companiei americane.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/afaceri/firma/gigant-american-catre-francezi-cat-de-prosti-credeti-ca-suntem-munciti-doar-trei-ore-pe-zi-1219842

Citit 2077 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top