Peugeot ar putea deveni companie de stat, in Franta

Guvernul francez ia in calcul posibilitatea de a achizitiona majoritatea actiunilor companiei franceze Peugeot, din cauza problemelor financiare prin care trece aceasta.


Actiunile companiei au scazut din cauza scaderii valorii activelor Peugeot, in conditiile in care piata europeana este din ce in ce mai slabita, ca urmare a politicilor de austeritate, noteaza Financial Times.

Totodata, in piata s-au raspandit zvonuri legate de iminenta unei preluari a companiei de catre guvernul francez, chiar daca ministrul de finante a precizat ca investitiile in actiuni nu fac parte dintre prioritatile guvernamentale.

"Rezultatele slabe nu pun in discutie solventa sau lichiditatea grupului", a declarat oficialul francez. "Prioritatea grupului este demareze planul de recuperare si sa-si consolideze alianta cu General Motors".

"Pentru a fi clar, compania nu poate si nu trebuie sa dispara. Ca urmare, vom face tot ceea ce este necesar pentru a o salva".

Statul francez a aprobat un imprumut de 7 miliarde euro pentru Peugeot, insa acesta trebuie sa fie in prealabil aprobat de catre Brouxelles, in functie de reglementarile imprumuturilor de stat.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/peugeot/stiri-peugeot/peugeot-ar-putea-deveni-companie-de-stat-in-franta-1217580

Citit 2220 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top