DSK cere daune pentru violarea intimităţii vieţii private

Dominique Strauss-Kahn (Foto: AFP/Kenzo Tribouillard)

Dominique Strauss-Kahn cere marţi justiţiei franceze să interzică publicarea unei cărţi semnate de jurista şi scriitoarea Marcela Iacub, în care este relatată relaţia lor. Cum DSK nu este însă numit explicit în poveste, ci este descris doar un personaj principal "jumătate om, jumătate porc", e puţin probabil ca e puţin probabil ca justiţia să-i dea dreptate fostului director general al FMI.

 

Dominique Strauss-Kahn o atacă în justiţie pe Marcela Iacub şi editura Stock, pentru "violarea intimităţii vieţii private". DSK cere ca în fiecare exemplar al lucrării care va ieşi miercuri în librării să se insereze o rectificare. În caz contrar, fostul director general al Fondului Monetar Internaţional şi avocaţii săi cer şi interzicerea cărţii, o măsură ce este însă luată extrem de rar în Franţa. Ultimul exemplu datează de pe vremea lui François Mitterrand, când justiţia a retras de pe piaţă o carte în care erau descrise problemele de sănătate ale fostului şef de stat francez.

Dominique Strauss-Kahn pretinde de asemenea o sută de mii de euro daune de la autoare şi de la editură şi aceeaşi sumă de la revista Nouvel Observateur, cea care în ultimul ei număr anunţă încă de pe copertă un lung interviu cu Marcela Iacub. Interviu din care aflăm cine este personajul cărţii, adică "porcul" din poveste, chiar dacă autoarea precizează că a inserat şi elemente de ficţiune.

Reamintim că în cartea intitulată "Frumoasa şi bestia", jurista şi cercetătoarea de origine argentiniană poveşte relaţia pe care a întreţinut-o timp de opt luni anul trecut cu DSK. Apariţia editorială programată miercuri, 27 februarie a fost precedată de publicarea unor extrase în presă, lucru ce a provocat o amplă polemică în Franţa.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/dsk-cere-daune-violarea-intimitatii-vietii-private

Citit 5415 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top