Confuzie privind soarta ostaticilor francezi din Camerun

Confuzie privind soarta ostaticilor francezi din Camerun

Cei şapte ostatici francezi, printre care şi patru copii, răpiţi marţi, 19 februarie, în Camerun, au fost găsiţi în Nigeria, într-o casă din oraşul Dikwa. Parisul a confirmat într-o primă fază eliberarea francezilor, apoi a revenit asupra declaraţiilor.

Ministerul francez al Afacerilor Externe a dezminţit joi eliberarea celor şapte ostatici francezi răpiţi marţi în Camerun. "Quai d'Orsay dezminte informaţia potrivit căreia ostaticii ar fi fost eliberaţi", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Cei şapte ostatici francezi au fost eliberaţi şi se află în prezent în Nigeria, potrivit unui ofiţer superior al armatei cameruneze. Această informaţie a fost confirmată iniţial de un ministru delegat francez, Kader Arif, care a revenit însă ulterior asupra afirmaţiei sale.

Un colaborator al GDF Suez şi familia sa au fost răpiţi pe 19 februarie în nordul Camerunului. "O răpire odioasă", după cum declara preşedintele francez, François Hollande. Răpirea nu a fost revendicată până acum. Suspiciunile se îndreaptă către secta Boko Haram, implantată de partea nigeriană a frontierei, o teză avansată marţi de către şeful statului francez.

Potrivit corespondentului RFI în Camerun, autorităţile cameruneze nu confirmă eliberarea ostaticilor, ministrul Comunicaţiilor dezminţind punerea lor în libertate. Aşadar, confuzia domină în continuare acest subiect.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/confuzie-privind-soarta-ostaticilor-francezi-camerun

Citit 2216 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top