Statul francez s-a întors în periferiile marilor oraşe

Statul francez s-a întors în periferiile marilor oraşe

Guvernul francez a dat asigurări că statul "s-a întors" în periferiile marilor oraşe. În urma aşa-zisului Comitet interministerial al oraşelor organizat marţi la iniţiativa premierului Jean-Marc Ayrault în jurul a 20 de miniştri, Executivul de la Paris a anunţat o serie de măsuri.

Bani suplimentari nu sunt, marja de manevră bugetară e nulă, iar măsurile anunţate marţi nu urmăresc de fapt decât să orienteze mai bine mijloacele existente în cartierele sărace de la marginea marilor oraşe franceze. Periferii în care rata şomajului e de 23%, de două ori mai mare decât media naţională-un sfert dintre tineri eşuează la şcoală, iar o treime din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei.

În lipsa unui plan Marshall pentru aceste cartiere în dificultate, premierul şi echipa sa au anunţat o serie de 27 de măsuri. Printre ele să amintim crearea unui referent poliţist, care să păstreze legătura cu populaţia în permanenţă, se va da prioritate şcolarizării copiilor de sub trei ani în aceste zone sensibile, pentru ca mamele să poată munci, tot acolo se vor implementa noile posturi de învăţători create de Guvernul socialist.

Se va instala în fiecare cartier un birou al forţelor de muncă, se vor combate mai eficient discriminările rasiale şi se va facilita munca asociaţiilor de cartier. O singură măsură va primi însă bani "proaspeţi", restul se va face cu finanţele existente. Se va experimenta crearea a două mii de locuri de muncă în zece zone diferite, de fapt se va subvenţiona cu cinci mii de euro angajarea unui tânăr originar din aceste cartiere sensibile.

Banii deja bugetaţi astăzi, circa 500 de milioane de euro, vor fi axaţi pe o mie de cartiere prioritare, contra 2.500 de astfel de zone recenzate până acum.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/statul-francez-s-intors-periferiile-marilor-orase

Citit 5608 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top