Somajul in Franta - la cea mai inalta rata din 1999 pana in prezent

Rata somajului in Franta a atins 10,6 procente in trimestrul 4 al anului trecut, crescand cu 0,3 procente fata de trimestrul anterior. Somajul este in prezent la cel mai inalt nivel atins din 1999.


Problema somajului sporeste presiunea pe guvernul socialist francez, in conditiile in care acesta a introdus o controversata reforma a pietii muncii, noteaza France24.

Agentia nationala de statistica din Franta a declarat ca somajul a crescut cu 0,3 procente, de la 10,3, in trimestrul al treilea al anului 2012.

Afectate de o ingrijorare crescanda privind nivelul ridicat al datoriei publice si de incetinirea cresterii economice, guvernele din intreaga Europa sunt afectate de niveluri ridicate ale somajului. In vreme ce Franta a fost ocolita pana in prezent de partea cea mai rea a crizei, somajul foarte ridicat, aflat in continuare in crestere, indica o economie aflata de asemenea in dificultate.

Dupa ce a scazut cateva trimestre, somajul creste constant din 2012. In prezent a depasit nivelurile atinse in ultimul deceniu.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/locuri-de-munca/concedieri/somajul-in-franta-la-cea-mai-inalta-rata-din-1999-pana-in-prezent-1222826

Citit 2238 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top