Dacia, constructorul auto cu cea mai mare crestere a vanzarilor in februarie

Vanzarile de autoturisme marca Dacia pe piata din Franta au inregistrat o crestere de 37,3% in luna februarie, in conditiile in care piata auto franceza a inregistrat un declin anual de 12%, a anuntat vineri Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA)....


Un numar de 8.236 de autoturisme noi ale constructorului roman au fost inmatriculate in luna februarie 2013, in crestere 37,3%, comparativ cu 5.998 de unitati in luna februarie 2012. Este vorba de cea mai mare crestere procentuala inregistrata de unul din marii constructori auto prezenti pe piata franceza.

Piata auto franceza a inregistrat in luna februarie un declin anual de 12%, fiind inmatriculate 143.366 de autoturisme. Ford a inregistrat cel mai mare declin al vanzarilor in randul marilor constructori, cu un declin de 33%. Vanzarile PSA Peugeot Citroen au scazut cu 15,5%, in timp ce vanzarile Renault au inregistrat un declin mai modest de 10,8%.

In schimb, vanzarile de autoutilitare Dacia pe piata franceza au inregistrat in februarie un declin de 46,9%, mult peste scaderea de 11,8% inregistrat de intreaga piata. Un numar de 262 autoutilitare Dacia au fost inmatriculate in Franta in luna trecuta, aproape jumatate fata de cele 493 de unitati inmatriculate in februarie 2012.

Potrivit Asociatiei constructorilor auto europeni, vanzarile de autoturisme noi in Franta au scazut anul trecut cu 14%, pana la 1,9 milioane unitati, cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/dacia/vanzari/franta-dacia-constructorul-auto-cu-cea-mai-mare-crestere-a-vanzarilor-in-februarie-1221639

Citit 2007 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top