Va reveni oare Nicolas Sarkozy în viaţa politică?

credit foto: relay.com

Potrivit revistei „Valeurs actuelles” fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy ar putea reveni în arena politică din cauza „gravităţii situaţiei”. Speculaţiile lansate în jurul acestei posibile reveniri demonstrează că de fapt interesatul „testează” terenul, politica rămînînd principal său centru de interes.

 

Dacă ar fi să dăm crezare acestei reviste considerată foarte de dreapta, Nicolas Sarkozy n-ar avea efectiv intenţia de a reveni în viaţa politică decît dacă... l-ar obliga Franţa. Altfel spus în cazul în care o gravă deteriorare a situaţiei economice ar cere o „intervenţie hotărîtă”. După înfrîngerea sa la prezidenţialele de pe 6 mai 2012, Nicolas Sarkozy s-a arătat destul de discret în materie de declaraţii. Ceea ce nu înseamnă că un anume „lobby” nu lucrează pentru el, fie prin organizarea unor sondaje, fie prin distilarea unor comentarii făcute de fostul şef de stat. Agenţia France Presse evocă de exemplu, într-o depeşă, un sondaj conform căruia Nicolas Sarkozy ar fi candidatul ideal al dreptei la alegerile prezidenţiale din 2017. Acest tip de sondaj mai pune însă în lumină un lucru, şi anume că societatea franceză este una obsedată de acest scrutin şi de veşnica întrebare: „cine va fi următorul preşedinte?” Cu cît se acumlează problemele reale şi devine mai gravă situaţia economică sau cea legată de şomaj, cu atît mediile de informare şi comentatorii speculează şi fantasmează asupra „omului providenţial potenţial” capabil să le rezolve în viitor.

Fostul prim ministru François Fillon, care şi-a anunţat în mod clar ambiţiile prezidenţiale, reacţionează la aceste speculaţii spunînd: pentru moment ceea ce contează este ca dreapta să aibă un program clar, vom vedea mai tîrziu pe cine distribuim în rolul de candidat ideal.

Iar actualul prim ministru socialist Jean-Marc Ayrault consideră că aşa-zisele „dificultăţi” ale Franţei care l-ar putea determina pe Nicolas Sarkozy să revină în politică nu sunt „străine” de modul în care şi-a exercitat el mandatul. Să mai notăm şi acest comentariu pe care l-a făcut Sarkozy în legătură cu politica dusă în Mali de François Hollande: fostul preşdinte consideră că actualul a comis o greşeală trimiţînd trupe franceze într-o ţară care nu are guvern. 

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/special-paris/va-reveni-oare-nicolas-sarkozy-viata-politica

Citit 5044 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top