Mai usor de intrat in Franta pentru specialistii straini

Franţa va simplifica eliberarea vizelor de circulaţie, valabile între şase luni şi cinci ani, pentru specialiştii străini, au anunţat luni ministerele franceze de Interne şi de Externe, relatează AFP.

Cele două ministere "au dat instrucţiuni reţelei diplomatice şi consulare să amelioreze, unde este posibil, nivelul de eliberare a vizelor de scurtă şedere, numite de «circulaţie», precum şi durata lor de valabilitate", potrivit unui comunicat comun.

Vizele de circulaţie permit beneficiarului să rămână în Franţa şi în spaţiul Schengen timp de 90 de zile pe o perioadă de şase luni, fără să mai solicite o nouă viză la fiecare deplasare.

Noile măsuri se referă la oameni de afaceri, cadre universitare, oameni de ştiinţă, artişti sau turişti care aleg Franţa ca destinaţie privilegiată, a explicat comunicatul.

Este vorba de simplificarea procedurilor pentru cei "care vor să creeze locuri de muncă, să dezvolte schimburi, să participe la munca de cercetare sau de creaţie artistică", potrivit unui angajament din timpul campaniei al preşedintelui François Hollande.

"Convinşi de necesitatea unei politici echilibrate de vize, răspunzând la provocările complementare reprezentate pe de o parte de controlarea fluxurilor de imigraţie şi problemele de securitate, pe de altă parte de atractivitatea ţării noastre, miniştrii vor propune în curând noile măsuri destinate să îmbunătăţească receptivitatea faţă de solicitanţii de vize, dar, de asemenea, să simplifice şi să raţionalizeze dispozitivele de acces la şedere pentru competenţele căutate", adaugă textul.

În 2011, Franţa a eliberat 1.947.251 de vize de scurtă şedere, între care 1.879.386 ordinare şi 67.865 oficiale, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Cetăţenii Rusiei (302.047), Chinei (217.070), Marocului (157.750), Algeriei (137.051) şi Turciei (109.463) sunt principalii beneficiari.

Guvernul precedent de dreapta intenţiona să înăsprească eliberarea vizelor de scurtă şedere, deoarece le considera "un paşaport pentru clandestinitate".

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/mai-usor-de-intrat-in-franta-pentru-specialistii-straini--3175.html

Citit 2224 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top