S&P: Şomajul din Spania, Italia şi Franţa creează o situaţie socială explozivă

Agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) consideră că există un risc ca Spania, Italia, Portugalia şi Franţa să nu poată implementa măsurile de reformă care se impun pe măsură ce şomerii îşi vor pierde răbdarea în privinţa austerităţii, a Citește mai departe......

"Şomajul ridicat din Spania, Italia şi Franţa creează o situaţie explozivă din punct de vedere social. Trebuie să existe consens social pentru măsuri de economisire. Şomajul ridicat nu ajută", a afirmat Hinrichs pentru ziarul Neue Osnabrucker, preluat de Reuters, potrivit CNBC.

Directorul S&P consideră că spaniolii şi portughezii au demonstrat deja că pot face faţă măsurilor de austeritate, însă "situaţia nu poate continua pentru totdeauna".

În Italia există riscul ca un nou guvern să nu fie suficient de solid pentru a lua măsurile necesare de consolidare a creşterii economice, a continuat analistul.

Şomajul din Spania a ajuns la peste 26%, depăşit în UE numai de cel din Grecia, în timp ce indicatorul se menţine în Italia şi Franţa la aproximativ 10%.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/s-p-somajul-din-spania-italia-si-franta-creeaza-o-situatie-sociala-exploziva_1137403.html#ixzz2OhN8MXtW

Citit 2094 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top