Apple, amendat in Franta pentru ca isi tine angajatii peste program

Un tribunal din Paris le-a interzis celor de la Apple sa-si mai tina angajatii din Franta mai tarziu de ora 21:00 la serviciu, compania fiind nevoita sa plateasca 10.000 de euro daune uniunilor sindicale care au sesizat aceasta neregula....


Sase grupuri de sindicalisti au depus plangeri impotriva Apple, dupa ce mai marii gigantului IT si-au facut un obicei din a-si tine angajatii francezi pana la orele 23.00 la serviciu. Asta contravine legislatiei muncii din Franta, care interzice lucrul intre orele 21:00 si 6:00 dimineata, precum si pe tot parcursul zilelor de duminica.

Potrivit Ars Tehnica, sunt putine cazurile in care angajatorii francezi au voie sa-si tina angajatii la serviciu in afara orarului legal de munca. O exceptie este cazul serviciilor sociale sau cele in care activitatea desfasurata are un rol esential in dezvoltarea economiei tarii.

Asadar, cand vine vorba despre pregatirea magazinelor de desfacere ale Apple pentru ziua urmatoare, nu se poate pune problema de o urgenta, ci despre o incalcare a legislatiei muncii. In afara de cei 10.000 de euro pe care trebuie sa-i plateasca, reprezentantii Apple din Franta vor fi sanctionati cu inca 50.000 de euro pentru fiecare noua incalcare sau abuz.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/apple/stiri-apple/apple-amendat-in-franta-pentru-ca-isi-tine-angajatii-peste-program-1224090

Citit 2205 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top