Franţa va depăşi ţinta de deficit pentru acest an

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat că Franţa va depăşi ţinta de deficit bugetar pentru acest an, provocând o reacţie imediată din partea preşedintelui băncii centrale a Germaniei, care a spus că ratarea obiectivului ar fi un semnal negativ pentru zona euro. Citește mai departe......

Hollande a declarat că deficitul bugetar al Franţei va fi de 3,7% din PIB în acest an, în timp ce guvernul s-a angajat să reducă indicatorul la 3% din PIB, plafonul recomandat de legislaţia UE.

"Deficitul va fi probabil de 3,7% în 2013, însă vom încerca să îl reducem", a spus liderul de la Paris.

Declaraţiile preşedintelui francez reprezintă un semnal că guvernul de la Paris nu este pregătit să adopte noi măsuri pentru a asigura atingerea ţintie de 3% din PIB în acest an, de teama unor noi efecte negative asupra economiei, aflată deja în stagnare, cu un şomaj de peste 10%.

Derapajul Franţei a fost criticat imediat de Germania, unde ministrul Finanţelor Wolfgang Schaeuble va prezenta miercuri proiectul de buget pentru anul 2014, cu deficit structural zero şi un necesar foarte redus de finanţare, potrivit Financial Times.

Preşedintele băncii centrale a Germaniei, Jens Weidmann, a declarat că reformele din Franţa dau impresia că s-au împotmolit, iar guvernul caută deja indulgenţă în privinţa ţintelor de deficit convenite la nivelul zonei euro.

"În special în ţările mari, este important să se transmită un semnal că noile angajamente sunt luate în serios", a afirmat oficialul german.

Guvernul francez a anunţat anterior că va încerca să crească economiile realizate în acest an cu 5 miliarde euro, pe lângă reducerile de cheltuieli de 10 miliarde euro promise partenerilor europeni, completate de creşteri ale veniturilor fiscale cu 20 miliarde euro.

Hollande a declarat că va lua "decizii curajoase" în acest an pe mai multe chestiuni cheie, precum reforma sistemului de pensii.

Parisul cere însă Comisiei Europene să amâne termenele pentru ţintele de reducere a deficitului, pentru a nu încetini şi mai mult creşterea economică.

"Strategia economică corectă este să continuăm reducerea deficitului fără a adopta însă vreo măsură care ar putea slăbi creşterea", a afirmat Hollande.

Weidmann a replicat că ţintele de deficit sunt foarte vizibile, iar statele zonei euro nu trebuie să dea impresia că regulile sunt tratate cu indulgenţă.

Citeste si alte articole pe:  http://moneyro.feedsportal.com/c/32533/f/533526/s/2982a83a/l/0L0Smoney0Bro0Cfranta0Eva0Edepasi0Etinta0Ede0Edeficit0Epentru0Eacest0Ean0I12433640Bhtml/story01.htm

Citit 2088 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top