Doua vinuri din Romania au fost premiate cu medalia de aur la un concurs din Franta

Trei vinuri româneşti produse de casa de vinuri Domeniul Coroanei Segarcea au luat două medalii de aur şi una de argint la concursul Challenge International du Vin, care s-a desfăşurat la începutul lunii aprilie, în zona viticolă Bordeaux, potrivit unui comunicat transmis vineri de companie.

Cele trei vinuri câştigătoare sunt un Sauvignon Blanc, un Chardonnay şi un cupaj de Fetească Albă, Chardonnay, Sauvignon Blanc şi Pinot Gris. Acestea au fost premiate cu Medalia de Aur pentru Sauvignon Blanc 2011, Medalia de Aur pentru Onoare 2011 şi Medalia de Argint pentru Chardonnay 2011. 

La ediţia din acest an a concursului Challenge International du Vin au fost degustate 4.360 vinuri, provenite din 28 ţări. 

Rezultatele concursului desfăşurat la Bourg et Blaye, în regiunea Bordeaux, s-au publicat vineri. Concursul este agreat de Comunitatea Europeană din 1986 şi se desfăşoară conform reglementărilor 'Codului Internaţional de Practici Oenologice pentru Vie şi Vin'. Prima ediţie a avut loc în 1976, iar anual, juriul care degustă fiecare vin este unul mixt, format din viticultori, oenologi, distribuitori şi consumatori. 

Vinurile Domeniul Coroanei Segarcea au obţinut diverse medalii la concursurile internaţionale de profil în anii anteriori. Printre acestea se numără Sauvignon Blanc 2011 - Medalie de Aur la Selections Mondiales de Vins, Canada 2012, Sauvignon Blanc  2009 - Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles, Belgia 2010, Tămâioasă Românească 2011- Medalie de Aur la Vinalies Internationales, Franţa 2012, Tămâioasă Românească 2011- Medalie de Aur la Los Angeles International Wine & Spirits Competition, SUA 2012, Merlot 2007 - Medalie de Aur şi 'Cel mai bun Merlot din România" la Mondial du Merlot, Elveţia 2010.

Citeste si alte articole pe:  http://incomemagazine.ro/articole/doua-vinuri-din-romania-au-fost-premiate-cu-medalia-de-aur-la-un-concurs-din-franta

Citit 2083 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top